Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Bili öğrencilerle bir araya geldi

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun'u makamında ziyaret etti.

Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun'u makamında ziyaret etti.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, ziyaret sonrasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Büyükelçi Bili, Türkiye-Fransa ilişkileri hakkında bilgi verdi.

Bili, Gaziantep'e Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in davetlisi olarak geldiğini ve gösterilen misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Reklam
Reklam

Türkiye ile olan dostane ilişkilerin çok eskilere dayandığını söyleyen Bili, ekonomik ilişkilerimizin son derece güçlü bir şekilde devam ettiğini, Fransızların Türkiye'de çok sayıda yatırımda bulunduğunu ve bunun sonucu olarak gerek ekonomik gerekse de istihdam açısından önemli olduğunu belirtti.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Bili, iki ülke arasındaki kriz hakkında, "İnanıyorum ki, bu gerginliğe rağmen her iki ülkenin sağduyulu insanlarının çabalarıyla ilişkilerimiz yeniden uyumlu bir hal alacaktır" dedi.

"Türkiye-Fransa dostluğu benim için içi boş bir kavram değildir" diyen Büyükelçi Bili, bu coğrafyada çok büyük acıların yaşandığını, Fransa'da Türkiye'dekinin 10 katı Ermeni kökenli Fransız vatandaşın yaşadığını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz