Fransa’ya karşı yaşlı kadından tek kişilik anlamlı protesto

Beyoğlu’nda yaşlı bir kadın elindeki döviziyle birlikte İstiklal Caddesi’nde yürüyerek sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısını...

Beyoğlu’nda yaşlı bir kadın elindeki döviziyle birlikte İstiklal Caddesi’nde yürüyerek sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısını yeniden gündeme almak isteyen Fransa’yı protesto etti. Pankartının her şeyi anlattığını belirten yaşlı kadın Fransız Konsolosluğu önünde de bir süre sessiz bir şekilde bekledi.
Fransız Senatosu’nun 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiasının inkarını suç sayan yasa tasarısını yeniden gündeme almasına tepkiler artıyor. Fransa'nın tutumuna tepki gösteren yaşlı bir kadın İstiklal Caddesi'nde sessiz eylem yaptı. Caddede ilerleyen yüzlerce vatandaşın arasında elindeki döviziyle yalnız bir şekilde yürüyen ve ismini vermek istemeyen yaşlı kadın Fransa’yı protesto etti.
‘Vah Fransa!..Ne hallere düştün!.. Vah, vah!..’ yazılı döviziyle sessiz bir şekilde yürüyen yaşlı kadın, bir fert olarak bu eylemi gerçekleştirdiğini söyledi. Probleminin Fransa olduğunu dile getiren yaşlı kadın, basın mensuplarının düşüncelerini sorması üzerine, “Düşüncelerim pankartımda yazılı.” dedi.
Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde bir süre bekleyen yaşlı kadın daha sonra Taksim’e doğru yürüyüşüne devam etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz