Fransa'yı karıştıran kadın

Fransa'da Müslüman bir kadının haşema ile kamuya açık bir havuzda yüzmesine izin verilmedi. Gerekçe olarak ise "hijyenik koşular" gösterildi.

Avrupa'da laikliğe en fazla vurgu yapan ülke Fransa'da yasayla orta dereceli devlet okullarında türban, kippa ve büyük haç kolyeleriyle derslere girilmesi yasaklanmıştı. Kamu kuruluşlarında dini sembolleri yasaklayan Fransa'da bu defada "haşema" tartışması başladı. Haşema ile kamuya açık bir havuzda yüzmek isteyen Müslüman kadına izin verilmedi.

Din değiştirerek Müslüman olan 35 yaşındaki Fransız Carole yaşadığı kasabada kamuya açık bir yüzme havuzunda haşemayla yüzmek istedi. Fransa'nın başkenti Paris'e yakın Emerainville kasabasında yaşayan Carole yüzmeye gitmeden önce havuz yönetimini arayarak haşema ile yüzüp yüzemeyeceğini sorduğunu belirtti. Havuz yönetiminin haşemayla yüzmenin kendileri için bir problem oluşturmayacağını belirtiğini ifade eden Müslümün kadın, "Kızlarımla birlikte haşema giyerek havuzda bir dönem yüzdük. Ancak bu yıl aniden yüzmeme izin verilmemeye başlandı. Sebebini sorduğumda ise "hijyenik koşulları" yerine getirmediğim belirtildi" dedi. 17 yaşında Müslümanlığı seçen 35 yaşındakı kadın ise haşemayla yüzmeye izin verilmemesinin gerçek nedeninin politik nedenler olduğunu söyledi.
SARKOZY: BURKA YASAKLANMALI

Reklam
Reklam

Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy bu yıl içinde yaptığı açıklamada, Fransa'da burka ve kara çarşafın yasaklanması gerektiğini belirtmişti. Sarkozy gerekçe olarak ise kadınların özgürlüğünün kısıtlanmasını göstermişti.