Fransız Bakan, Suriyelililerin Kaldığı Konteynır Kentte İncelemelerde Bulundu

Fransa Dışişleri Bakan Laurent Fabius, Suriyeli sığınmacıların kaldığı konteynır kentte Suriyeliler ile bir araya geldikten...

Fransa Dışişleri Bakan Laurent Fabius, Suriyeli sığınmacıların kaldığı konteynır kentte Suriyeliler ile bir araya geldikten sonra öğrencilerin eğitim gördüğü kreşi ziyaret etti.

Fransa Dışişleri Bakan Laurent Fabius, taşıyan uçak Gaziantep Sazgın Havalimanına indikten sonra karayoluyla 12 bin Suriyelinin barındırdığı konteynır kente geçti. Fabius, Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Çolak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar, Fransa’nın Şam Büyükelçisi Eric Chevallier, Fransa Ankara Büyükelçiliği yetkilileri, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Suphi Atan ve diğer yetkililer karşıladı.

Reklam
Reklam

Konteynır kent içerisindeki Mülki İdare Amirliği’nde brifing alan Fabius, Suriyeli sığınmacılar ile görüşerek sorunlarını dinledi. Konteynır kent içerisinde kısa bir gezinti yapan Fabius, Suriyeliler ile ayak üzeri sohbet etti. Daha sonra konteynır kent içerisinde kurulan ve Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü kreşi ziyaret eden Fabius, burada çocuklar ile sohbet ettikten sonra çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çocuklar ile yakından ilgilenen Fabius’e çocuklar şarkı söyledi. Fransa Dışişleri Bakan Laurent Fabius, daha sonra konteynır kentten ayrılarak Gaziantep Sazgın Havalimanı’na hareket etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: