Fransız Konsolosluğu Önünde Charlie Hebdo'ya Destek Verdiler

FRANSIZ mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yapılan silahlı saldırıyı protesto eden bir grup, Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu önüne çiçek ve kalem bıraktı. Topluluk,

FRANSIZ mizah dergisi Charlie Hebdo’ya yapılan silahlı saldırıyı protesto eden bir grup, Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu önüne çiçek ve kalem bıraktı.

Topluluk, ‘Je Suıs Charlie-Hepimiz Charlieyiz” yazılı pankart açtı. HDP İstanbul Gençlik Koordinasyonu’ndan 20 kişilik grup, Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde saat 14.00’de Türkçe ve Fransızca basın açıklaması yaptı.
Basın açıklamasını okuyan Barış Can Göral; “Charlie Hebdo’ya yapılan saldırı her ne sebeple olursa olsun kabul edilemez. Düşünce ve ifade özgürlüğünün cezalandırılması, yaratma ve yaşam hakkının gaspıdır. Paris’teki saldırının hedefinde cesurca geliştirilmiş eleştiriler, ifade özgürlüğünü kullanan halklar vardır. Gerekçesi fark etmeksizin bir türün, dinin, dilin, inancın, kimliğin, cinsiyetin, cinsel yönelimin, başka bir tür, din, dil, inanç, kimlik, cinsiyet ve cinsel yönelim üzerinde baskı kurmasını reddediyoruz. Üretme ve yaşam hakkının önüne konmuş hiçbir engeli tanımıyoruz” dedi.
Topluluk, basın açıklaması sonrası konsolosluğun merdivenlerine çiçek ve kalem bıraktı. Daha sonra olaysız dağıldı.
(FOTOĞRAF)

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz