Fransız Plastik Cerrahın Karaciğeriyle Hayata Tutundu

Tatil için geldiği Antalya'da geçirdiği kaza sonucu beyin ölümü gerçekleşen Fransız plastik cerrahın karaciğeri, Konya'da siroz hastası olan kadına yeniden

Tatil için geldiği Antalya'da geçirdiği kaza sonucu beyin ölümü gerçekleşen Fransız plastik cerrahın karaciğeri, Konya'da siroz hastası olan kadına yeniden hayat verdi.

Antalya'ya tatil için gelen plastik cerrah Nadia Marie Emmanuel Cartier Meylan (51), 17 Ağustos'ta Lara'da kaldığı otelin plajında su kayağı yaparken kaza geçirdi. Beyin kanaması geçiren Meylan'ın tedavi gördüğü özel bir hastanede beyin ölümü gerçekleşti.

Ailesi tarafından tüm organları bağışlanan Meylan'nın karaciğeri, 3 yıldır siroz hastası olan 54 yaşındaki Gülsevim Öztürk'e nakledildi. Karaciğer nakli, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi organ nakil ünitesi doktorları, Prof. Dr. Şakir Tavlı, Doç. Dr. Ahmet Tekin ve Yrd. Doç. Dr. Tevfik Küçükkartallar'dan oluşan cerrahi ekip tarafından 6 saat süren operasyonla gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

-Bilgi paylaşımı başarıyı artırdı-

Doç. Dr. Ahmet Tekin, yaptığı açıklamada, geçmiş dönemlerde bireysel başarıların olduğu nakil işlemlerinde artık organize şekilde bilgi paylaşımı sayesinde daha başarılı operasyonlar gerçekleştirildiğini söyledi.

Karaciğer naklinin, ciddi ekip çalışması gerektiren büyük bir operasyon olduğunu belirten Tekin, "Ekibimiz, hasta hazırlık aşamasından, postoperatif dönemine kadar titizlikle hasta takibini yapan geniş bir çalışma gurubundan oluşmaktadır" dedi.

Hastanın sağlık durumunun gayet iyi olduğunu belirten Tekin, yakın zamanda taburcu edileceğini ifade etti.

Gülsevim Öztürk ise üç yıldır siroz hastası olduğunu ve sıkıntılı bir hayat sürdürdüğünü dile getirdi.

Karaciğerini bağışlayan Meylan'ın yakınlarına teşekkür eden Öztürk, "Ölen kişinin de mekanı cennet olsun. Onun sayesinde evlatlarıma ve aileme daha yararlı olacağım. Onlarla, mutlu ve sağlıklı bir yaşam süreceğim. Hocalarıma da çok teşekkür ediyorum. Bana güzel bir bayram hediyesi verdiler" dedi.

Muhabir: İbrahim Yozoğlu

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: