Fransız TV 5'in haritası TBMM gündeminde

ANKARA (İHA) - CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Fransız televizyonu TV 5'in yayınladığı ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin "Kürdistan" olarak gösterildiği belgesele destek vermekten pişman olmadığını söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'u görevden alıp almayacağını sordu.

Sevigen, Fransız kanalı TV 5'in yayınlandığı belgeseli Meclis gündemine taşıdı. Sevigen, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na verdiği sonu önergesinde, belgeselin yayınından sonra "Yardım ettik, pişman değilim" diyen Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'u bakanlık görevine getirdiği için pişman olup olmadığını sordu. Erdoğan'a Bakan Koç'u görevden alıp almayacağını da soran Sevigen, önergesinde şu sorulara cevap istedi:

Reklam
Reklam

"Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle hazırlanan ve Bakan Koç'un yayınından pişmanlık duymadığını söylediği belgesel Türkiye'nin toprak bütünlüğünü tanımayanlara verilmiş bir ödün ve konfederasyon bayrağı çizenlerin anlayışının tesciline teslimiyet midir? Şehit ve gazilerimiz ile onların yoksulluk maaşıyla yaşayan ailelerin de vergileriyle desteklenen belgeselin Gaziler Günü kutlanırken gazetelerde ve televizyonlarda yayınlanması yüreğinizi sızlatmadı mı? Bundan üzüntü ve utanç duymadınız mı? Belgeselde Türkiye topraklarının bir bölümünün Kürdistan olarak gösterilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bunu da demokratik bir hakkın kullanılması olarak mı kabul ediyorsunuz?"