Fransız TV kanalının ayıbı

ANKARA (İHA) - Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Fransız televizyon kanalı TV5'te "24 Saat Türkiye Belgeseli' tanıtım programında Türkiye'nin doğu ve güneydoğu bölgesini 'Kürdistan' olarak tanıtmasına yönelik olarak "Ben bazı çirkinliklerin yanında bazı asla tasvip edemeyeceğimiz görüntülerin dışında o programa yardım etmekten herhangi bir pişmanlık duymuş değilim" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Türkiye'nin tanıtımı amaçlı maddi destek verdiği Fransız Televizyon kanalının yayınıyla ilgili yaptığı açıklamada, programa Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak değil, Dışişleri Bakanlığı olarak tepki verileceğini açıkladı. Bakan Koç, "Bizim yanlış bir huyumuz var. Her şeyin canımızın istediği gibi olmasını arzu ediyoruz. Her şey canımızın istediği gibi olmaz. Evet, bakanlık olarak oraya yardım ettim. O program genellikle güzel bir programdır. Türkiye'yi tanıttı ama içinde şüphe edeceğimiz hususlarda vardı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Demokratik bir ülkede tepkilerin ortaya konulacağını ifade eden Koç, herkesin sadece bardağın boş tarafını gördüğünü dile getirdi. Bakan Koç, "O program güzel bir programdı. Ama o çirkinlik hayati bir şey olabilir, bu sebepten de hayati olarak tepki koyabiliriz ve koymuşuzdur da. Lakin demokratik bir açıda ancak tepkilerimizle demokratik olmak mecburiyetindedir. O sebepten ben bazı çirkinliklerin yanında bazı asla tasvip edemeyeceğimiz görüntülerin dışında o programa yardım etmekten herhangi bir pişmanlık duymuş değilim" şeklinde konuştu.

Bir gazetecenin 'Tepkinizi nasıl ortaya koydunuz?' şeklindeki sorusu üzerine Bakan Koç, "Bakanlık olarak tepki konulmaz. Türkiye Cumhuriyeti'nin bu işlerle ilgili olan Dışişleri Bakanlığı vardır. Dışişleri Bakanlığı, uluslararası ilişkilerde kimlerin hangi ölçüde ve ne kadar tepki koyacağını belirtildiği yer, Dışişleri Bakanlığı'dır, Kültür Bakanlığı değildir. Kimin ne kadar, ne ölçüde ne dozda tepki koyacağını uluslararası ilişkilerde hariciye bakanlığı koyar. Ben Kültür Bakanlığı olarak yaptığım iş bu işi araştır demektir, tepkileri hariciye bakanlığı koyar" şeklinde cevaplandırdı.

Reklam
Reklam