FT: VARLIK FONU’NA TRANSFERLER BÜTÇEYE 270 MİLYON DOLAR KAYBETTİRECEK

LONDRA(ANKA) - Türkiye'de oluşturulan Varlık Fonu'na çok sayıda büyük kamu şirketinin dahil edilmesi, yurt dışında haber ve yorumlara konu olmayı sürdürüyor. Ekonomi gazetesi Financial Times, "Türkiye, Varlık Fonu'na transferler nedeniyle 270 milyon dolar bütçe gelirini kaybedecek" dedi.

İngiliz gazetesi,Ankara'dan yapılan açıklamalara dikkat çekerek "Türk hükümetinin, Türk Hava Yolları ve Ziraat Bankası dahil yeni bir varlık fonuna yaptığı hisse transfer, Hazine'ye 1 milyar lira civarında yani 270 milyon dolarlık bütçe gelirini mal olacak" diye yazdı.

Reklam
Reklam

"Türkiye, fonu, durgunlaşan ekonomiyi canlandırmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülük yaptığı büyük altyapı projelerine daha iyi koşullarda kredi sağlamak amacıyla kullanmayı planlıyor" yorumunu yapan gazete, konuya yakın iki kaynağa dayanarak "Fon, şimdiden işlemlerini yapmaya yardımcı olacak bankacıların arayışındadır" sözlerini de kullandı.

Bu arada gazete, kararı eleştirenlerin ise, "Yöneticilerinin tümü Sayın Erdoğan'a sadık kişilerden oluşan fonun, devletin denetim sisteminin dışına çıkarılmasını sorguladıklarını" belirtti. (ANKA)(CN/ORH)