Fü-biyom Kuruluyor

Elazığ Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Baskil Meslek Yüksekokulu Müdürü...

Elazığ Fırat Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Baskil Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Şemsettin Civelek, Fırat Üniversitesi Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin (FÜ-BİYOM) kurulması ile ilgili olarak 17 maddelik bir taslak yönetmelik hazırlayarak üniversite senatosunda görüşülmek üzere rektörlüğe sundu.

Böyle bir merkezin acilen FÜ'de kurulması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Şemsettin Civelek, Türkiye’nin biyolojik zenginliklerinin, canlı türlerinin, genetik kaynakların ve ender özellikli doğal alanların belirlenmesi, tanımlanması, doğal alan içerisinde ve doğal alan dışında korunmasını sağlamak, gen kaynaklarının geliştirilmesi, sürdürülebilirlik ilkelerine uygun olarak en verimli şekilde yararlanılması, biyolojik zenginlik, doğal çevre ve doğal kaynak bilincinin yaygınlaştırılması için araştırma, geliştirme ve uygulama etkinliklerinde bulunmak amacıyla üniversitelerde Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezleri kurulmaya başlandığını söyledi. Civelek, "Böyle bir merkezin acilen üniversitemizde de kurulması gerekmektedir. Biyolog ve senato üyesi bir öğretim üyesi olarak, bu merkezin kurulmasına katkıda bulunmak amacıyla böyle bir taslak yönetmelik hazırladım ve rektörlüğümüze sundum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: