F.ü De Rektörlük Devir Teslim Töreni Yapıldı

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü devir teslim töreni bugün gerçekleşti. Rektörlüğe yeni atanan Prof.Dr. Kutbettin Demirdağ, “Bu...

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü devir teslim töreni bugün gerçekleşti. Rektörlüğe yeni atanan Prof.Dr. Kutbettin Demirdağ, “Bu bayrağı biz bugün devir alıyoruz. Aldığımız bayrağı daha ileri bir seviyeye nasıl getiririz gayretinin içinde olacağız. Temel hedefimiz hizmettir, ayrımcılık yapmamaktır. Adalet ana ilkemiz olacaktır” dedi.

Rektörlükte gerçekleşen devir teslim törenine çok sayıda bölüm başkanı ve fakülte dekanları katıldı. İki dönem rektörlük yaparak yerini Prof.Dr. Kutbettin Demirdağ’a bırakan Prof.Dr. Fevzi Bingöl çeşitli dönemlerde bölüm başkanlı dekanlıklar yaptığını belirterek, son rektörlük görevini tamamlayarak Prof.Dr. Kutbetin Demirdağ’a devir ettiğini söyledi. Prof.Dr. Bingöl, “Siz üniversitenizi bir yere getirmek istiyorsanız. Rektör olarak koordinasyonu sağlıyorsunuz. Dekanlarda fakültelerin koordinasyonunu sağlıyor. Yani idareciler koordinasyonu sağlayan insanlardır. Ama esas işi yapan bölümlerdir başkanlarıdır. Kısacısı idari ve akademik personeldir. Bana iki dönemdir destek veren personele teşekkür ederim. Üniversitemizin daha ileri gitmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerekir. Eğer herkes işini yaparsa Rektörün işi kolaylaşacaktır” dedi.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı tarafından Fırat Üniversitesi'nin yeni rektörü olarak atanan Prof.Dr. Kutbettin Demirdağ da kurumların kalıcı makamların geçici olduğuna işaret ederek, Fevzi Bingöl’ün iki dönem Rektörlük yaptığını ve hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür etti. Demirdağ, “Bu bir bayrak yarışıdır. Bu Bayrağı biz bugün devir alıyoruz. Aldığımız bayrağı daha ileri bir seviyeye nasıl getiririz gayretinin içinde olacağız. Temel hedefimiz hizmettir, ayrımcılık yapmamaktır. Adalet ana ilkemiz olacaktır. Bu hizmetleri yaparken arkadaşlarımızın desteğine ihtiyaç var. Şimdiye kadar gösterilen desteğin bundan sonrada devam etmesini arzuluyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Prof.Dr. Fevzi Bingöl, Rektörlük cübbesini Yeni rektör Prof.Dr. Kutbettin Demirdağ’a giydirdi. Demirdağ da Fevzi Bingöl’ü aracına kadar uğurlayarak yeni görevine başladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: