F.Ü Eğitim Fak. Dekanlığına Prof. Dr. Çolak atandı

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Rifat Çolak atandı.

Yüksek Öğretim Kurulunun 01.03.2013 tarihinde yapılan 2013 yılı ikinci toplantısında aldığı kararla, Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Rifat Çolak’ı atadı.

Prof. Dr. Rifat Çolak’ın özgeçmişi;

1954 yılı Maden doğumlu olan Prof. Dr. Rifat Çolak, 1966-1969 yıllarında Maden Ortaokulunda, 1969-1971 yıllarında Tunceli öğretmen okulunda okudu, 1971 yılında seçildiği Ankara Yüksek Öğretmen Okulu Hazırlık Lisesi’nden 1972 yılında mezun olduktan sonra, aynı yıl girdiği Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümünden ve Ankara Yüksek Öğretmen Okulundan 1976 yılında mezun oldu. 1978 yılında asistan olarak girdiği Fırat Üniversitesinde doktorasını 1982 yılında tamamladıktan sonra1985 yılında yardımcı doçent oldu. 1987-1988 yıllarında sekiz ay süreyle Türk-Hindistan Kültürel Değişim Programı çerçevesinde Hindistan’da (Indian Institute of Technology, Kharagpur) bilimsel araştırmalar yaptı. 1989 yılında doçent unvanını aldıktan sonra Fırat üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümüne aynı yıl doçent ve 1995 yılında profesör olarak atandı. Uluslararası dergilerde yayınlanmış 36, ulusal dergilerde yayınlanmış 4 adet makale, ulusal ve uluslararası sempozyumlarda sunulmuş 20 adet bildiri ve ortak yazarı olduğu lisansüstü öğrenci ve araştırmacılara hitap eden 1 kitap olmak üzere toplam 60’ın üzerinde bilimsel çalışması bulunmaktadır.

Reklam
Reklam

Uzun yıllar Anabilim Dalı Başkanlığı, iki dönem fakülte dekan yardımcılığı ve iki dönem Matematik Bölüm Başkanlığı görevlerini yürüten Prof. Dr. Rifat ÇOLAK 1996-1999 yılları arasında bir dönem de İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı yaptı.

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığına atanan ve İngilizce bilen Prof. Dr. Rifat Çolak evli ve üç çocuk babasıdır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz