FÜ Ile Yunus Emre Enstitüsü Arasında Işbirliği

Fırat Üniversitesi (FÜ) ve Yunus Emre Enstitüsü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Fırat Üniversitesi (FÜ) ve Yunus Emre Enstitüsü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

FÜ Rektörlük Toplantı Salonu'nda düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, birçok ülkede temsilcilikleri bulunan Yunus Emre Enstitüsü'nün, Türk kültürünü, Türk dilini ve ülkeyi tanıtan faaliyetlerde bulunduğunu belirtti.

Düzenlenen protokol ile bu merkezler aracılığıyla FÜ'nün yurt dışında tanınırlığının daha da artacağını ifade eden Demirdağ, "Bu işbirliği ile ulaşamadığımız birçok ülkeye, enstitü vasıtasıyla daha da kolay ulaşmış olacağız. Amacımız üniversitemizi uluslararası bir üniversite haline getirmekse, bugün atacağımız bu adımla buna büyük bir katkı sağlayacağımızı düşünüyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi ise, 4 yıl önce kurulan enstitünün, bütün dünyada Türk dilini, Türk kültürünü, Türkiye'yi tanıtıcı faaliyetler yürüttüğünü, bugüne kadar 30'un üzerinde ülkede Türk Kültür Merkezleri açtıklarını belirtti.

Bu çalışmaların çoğunluğunu Türkiye'deki üniversiteler ve diğer bu tür kurumlarla birlikte yürüttüklerini ve bugüne kadar 60'ın üzerinde üniversite ile protokol imzaladıklarını aktaran Develi, bu protokollerin hem işbirliği yapan üniversitelerin bulundukları ülkedeki tanıtımını hem de uluslararası öğrenci sirkülasyonunu kolaylaştırdığını vurguladı.

Konuşmaların ardından Demirdağ ve Develi protokolü imzaladı.

Muhabir: İsmail Şen / Ramazan Kaya

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: