Fuatavni'nin açıkladığı operasyon 14 Aralık'ta gerçekleşti

Sosyal medyada @fuatavni adıyla bilinen fenomenin açıklamaları bir kez daha gündeme bomba gibi düştü. Fuatavni'nin açıklamaları doğrulandı, Zaman Gazetesi'ndeki pek çok isim gözaltına alındı.

Emniyet, başta İstanbul, Eskişehir ve Van olmak üzere birçok şehirde düzenlediği “paralel yapı” operasyonu kapsamında Zaman gazetesinde arama yaptı. "Sungurlar" ve "Tek Türkiye" dizilerinin yapımcıları ile senaristleri gözaltına alındı. Van'da da 1 kişi gözaltına alındı. Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca gözaltına alındı. Karaca, "Bu Türkiye'nin utanılacak manzarası" dedi. Fuatavni ise tweet atmakta gecikmedi.Fuat Avni sabah attığı tweetlerde operasyon için 1 Mayıs kuralları geçerli olduğunu iddia ederek 8 bin kişilik bir çevik kuvvet operasyon için hazır bekletildiğini açıkladı.

Reklam
Reklam

FUATAVNİ'NİN ORTALIĞI KARIŞTIRAN TWEETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Emniyet, başta İstanbul, Eskişehir ve Van olmak üzere birçok şehirde düzenlediği “paralel yapı” operasyonu kapsamında Zaman gazetesinde arama yaptı. "Sungurlar" ve "Tek Türkiye" dizilerinin yapımcıları ile senaristleri gözaltına alındı. Van'da da 1 kişi gözaltına alındı. Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca gözaltına alındı. Karaca, "Bu Türkiye'nin utanılacak manzarası" dedi. Başta İstanbul ve birçok şehirde "paralel yapı" operasyonu başlatıldı.

Samanyolu Grup Başkanı gözaltında

Polis, Zaman gazetesinin Yenibosna'daki binasında ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın evinde arama yaptıktan sonra ayrıldı. Bunun yanında polis, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın evinde arama yaptıkran sonra ayrıldı. Karaca gözaltına alınırken, “Bizim için bu sürpriz mi, değil. Bu manzara Türkiye’ye yakışmıyor. Ve 21. Yüzyıla gelmiş Türkiye’de bir medya grubuna bugün bu şekilde bir muamelede bulunuluyor. Bu Türkiye’ye yakışmadı. Bu Türkiye’nin utanılacak manzarası olarak tarihe geçiyor” dedi.

Reklam
Reklam

Samanyolu dizileri senarist ve yapımcıları gözaltında

"Sungurlar" dizisinin yapımcılarından Salih Asan gözaltına alınırken, Asan'ın "Tek Türkiye", "Şefkat Tepe" ve "Sungurlar" dizilerinin yapımcısı olarak biliniyor. Van'da gözaltına alınan bir kişinin de "Sungurlar" dizisinin senaristi olduğu öğrenildi. Dizinin yönetmeni Engin Koç'da gözaltına alınanlar arasında yer aldı. Avukat Sıddık Filiz, polis memuru Çetin Çiftçi'nin Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde "silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek" gibi suçlardan gözaltına alındığını açıkladı. Filiz, "Terör Örgütüne operasyon yapan polislere operasyon yapılıyor. Bütün dünya bunu duyacak ve görecektir" dedi. Sıddık Filiz'in aktardığına göre suçlamalar; "silahlı terör örgütü kurmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, görevi kötüye kullanmak, resmi belgede sahtecilik, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek."

Ekrem Dumanlı: Emanetinizi alın, bekliyorum Polisin bu sabah bir baskın düzenlediği Zaman gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı bir açıklama yaptı. Fuat Avni isimli twitter hesabından açıklanan ‘gözaltına alınacaklar’ listesinde ismi bulunan ve bu sabah erken saatlerinde başlayan operasyon kapsamında evinde arama yapılan Dumanlı, kendisini Emniyet’e davet eden polislere, “Lütfen gelin ve emanetinizi alın, bekliyorum” diye seslemdi. Hakkında gözaltı kararı olan Ekrem Dumanlı’nın açıklaması şöyle: “Buraya bizi almaya gelen beyefendiler demokratik, fiziki müdahale etmeden, mesleki dayanışma ile yapılan tepkiye küsüp gidiyorlar. Ben de dedim, gelsinler. Kendisi gelsin diye bir şey söylemişler. Ben niye gideyim. Siz gözaltı kararı çıkarmışsınız. Gözaltına alınacak insan da sizi bekliyor. Giyinmiş kuşanmış bayram yerine gidiyor gibi bekliyorum. Niye küsüyorsunuz? Buraya teşrif eden emniyet yetkilisinin adını sanını bilmiyorum ama duyuyordur. Ben buradan hitap ediyorum: Sayın müdürüm lütfen gelin ve emanetinizi alın, bekliyorum.

Reklam
Reklam

Bir üzüldüğüm nokta: Kendine haber kanalı adı veren bazı kanallar, bir gazeteye yapılan polis baskınını, ‘paralel operasyon’ alt yazısıyla veriyor. Çok ayıp, çok yazık. Yazı işleri müdürleri, genel yayın müdürlerini mesleki bir sitemle ayıplıyorum. Sonuçta bir gazete burası. Biz de bu mesleğin bir parçasıyız. Gazeteye baskın yapılıyor. 20 yıllık gazetecilik yapan, 10 yıldır da gazeteyi yöneten, herkesle bir şekilde görüşen bir insanım... Bazı meslektaşların kendilerini bu kadar gülünç duruma düşürmesi bizi üzüyor. Korkmayın, korkunun sonu yok. Ben, inşallah, sabah telaşına geldi diye düşünüyorum. Gazetelerde yöneticilerin olmadığını düşünerek böyle çirkin bir şey yapıldığını düşünüyorum. Bu hukuksuzdur, bir gün yargının karşısında hesap verilecektir.

Sözün özü, emniyet yetkililerine sesleniyorum: Gözaltı kararı çıkarmışsınız, benim ismim de var. Lütfen bekliyorum, buyurun, çayımızı içelim, sonra hep beraber nereye gideceksek gidelim. Buraya kadar gelen meslektaşlarım: Üzülmeyin, Allah hakkın yanındadır. Elbette bugünler de geçer, zalim zulmüyle yad edilir. Ama demokrat ve Türkiye'nin demokratikleşmesi konusunda arkasına bakmadan yürüyen insanları da tarih hayırla yad edecektir. Dünyanın dört bir yanında gece boyunca -ben karakol ortamını biliyorum, az istiharat edelim de zorluk çekmeyelim diye- ama durmadan yanımda oldular. Yabancı basının uzaktan anladığı basına darbeyi, siz de anlayın artık. Mesele, Cemaat-hükümet meselesi değil. Lütfen, demokrasiye sahip çıkalım. Yabancılara zor anlattık, yutkundur, sıkıldık, yorulduk ama manzara ortada.”

Reklam
Reklam

BİR KADIN GÖZALTINA ALINDI

"14 Aralık Operasyonu" kapsamında başlatılan gözaltılar sürüyor. Terörle Mücadale Şubesi polislerinin sürdürdüğü çalışmalar kapsamında bir kadın da gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadının adının Elif Yılmaz olduğu öğrenildi.

KADIN POLİS EŞLİK ETTİ

Sağlık kontrolü için hastaneye getirilen Elif Yılmaz'a 1'i kadın 7 polisin eşlik ettiği görüldü. YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI 14 Aralık operasyonu'nu yürüten İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasının çevresindeki bazı yollar araç trafiğine kapatıldı.

Fuat Avni, iddialarında neler demişti?

Geçtiğimiz günlerde Twitter’da “Fuat Avni” mahlasıyla bir kullanıcı, hükümetin medyaya yönelik operasyon yapacağı iddialarını ortaya atmıştı. Yaklaşık 150 gazeteci ve medya çalışanının gözaltına alınacağını iddia eden Fuat Avni, başta Zaman gazetesi olmak üzere Gülen cemaatına yakınlığı ile bilinen medya organlarına baskın yapılacağını öne sürmüştü. Gülen Cemaati'ne yakın medyaya operasyon düzenleneceğini ve 150 gazetecinin gözaltına alınacağını iddia eden Fuat Avni, 14 Aralık tarihinde başlayacağı ve 25 Aralık'a kadar sürecek olan operasyonda gözaltına alınacak gazeteci sayısının azaltıldığını söylemişti.

Reklam
Reklam

Fuat Avni, twitter hesabında şu iddialara yer vermişti:

1. Ertelemek zorunda kaldıkları operasyonu gözaltına alınacakların listesini yenileyerek Beşir Atalay'a emanet ettiler.

2.14-15 Aralık'ta başlayıp 25 Aralık'a kadar sürecek seri operasyonlar başlıyor. Operasyonu Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı yönetiyor.

3.Orhan Kapıcı'nın yancısı İstanbul İstihbarat Şube Mdr. Edip Vural. Vural gayri meşru ilişkisi ve çocuğundan dolayı Tiran'ın kıskacında.

4.Atalay, Kapıcı'yı Cuma'dan itibaren kıskaca aldı. Operasyon, Elkaide bağlantılı Tahşiyecilere operasyon yapan polis ekibine olacak.

5.Tahşiyeciler Grubundan ele geçirilen bombaları polislerin yerleştirdiği algısı oluşturulacak.

6.Deşifre ettiğim operasyona tepki gelince gözaltına alınacak gazeteci sayısını azalttılar. Merkez Medya ve liberaller şimdilik çıkarıldı.

7. Şu an İstanbul İstihbarat Şube'de çok gizli toplantı devam ediyor. Gözaltı listesinin son hali henüz elime geçmedi.

8. Operasyon listesinde Fetullah Gülen'in adı yoktu. Tiran'ın 'Bir yolunu bulun' diye baskı yapmasıyla zoraki dosyaya ilave edildi.

Reklam
Reklam

9. 'Operasyon talimatı Gülen'den geldi' ibaresi aslında şu an Tiran'ın fiilen yaptığı suç. Siz yapın ben kanunları düzenlerim dedi.

10. Yargı Paketi'nin acilen devreye sokulması 'Kontrol ben de' algısı oluşturdu ve ekibe güven gelmiş durumda.

11. Çok gizli toplantı öncesi elime gelen notta gözaltı listesi şöyle:

1. Fethullah Gülen 2. Ekrem Dumanlı 3. Nuh Gönültaş 4. Naci Çelik 12. Gözaltı listesi: 5. Ali Sami Noyan 6. Hikmet Tonbulca 7. Salih Aslan 8. Hidayet Karaca 9. Fahri Sarrafoğlu 10. Ahmet Şahin 11. Ali Kara 13. Gözaltı listesi: 12. Elif Yılmaz 13. Radiye Ebru Şenvardar 14. Makbule Çam Elemdağ 15. Engin Koç 16. Bülent Keneş 17. Emre Uslu 14. Gözaltı listesi: 18. Mehmet Baransu 19. Hüseyin Gülerce 20. Tufan Ergüder 21. Mutlu Ekizoğlu 22. Yurt Atayün 23. Ertan Erçıktı 15. Gözaltı listesi: 24. Ömer Köse 25. Hayati Başdağ 26. Kazım Aksoy 27. Gafur Ataç 28. Ferdi Taşkaya 29. M.Ali Doğan 30. Ayhan Akça 16. Gözaltı listesi 31. Ali Cihan 32. Mustafa Uyanık 33. Engin Koç 34. Mustafa Kılıçaslan 35. Halil Akbulut 36. Çetin Öztürk 37. Rıfat Aslan 17. Gözaltı listesi: 38. Erdem Kısa 39. Mustafa Altunbulak 40. Yakup Ergün 41. Recep Güleç 42. Dilaver Şeker 43. Hakan Erkan 44. Kerem Koç 18. Gözaltı listesi: 45. Murat Kasap 46. Mustafa Yıldız 47. Vefa Özcivan

Reklam
Reklam

Gizli toplantı öncesi elime geçen nottakiler şimdilik bunlar.