FÜ'de Harput Uygulama Ve Araştırma Merkezi Açıldı

Fırat Üniversitesi (FÜ) bünyesinde Harput Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı.

Fırat Üniversitesi (FÜ) bünyesinde Harput Uygulama ve Araştırma Merkezi açıldı.

FÜ'den yapılan yazılı açıklamada, merkezin kurulmasına yönelik kararın, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından Harput Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'ne Prof. Dr. Enver Çakar'ın atandığı belirtildi.

Açıklamada, merkezin, Elazığ'ın tarihi yerleşim yeri olan Harput ve çevresi ile tarih, arkeoloji, edebiyat, coğrafya, folklor, müzik, ilahiyat ve sanat tarihi alanlarında ilmi araştırmalar yapılması amacıyla kurulduğu kaydedildi.

Reklam
Reklam

Merkezin, bölgede arkeolojik kazı ve yüzey araştırmaları yapmak, arşiv, müze ve kütüphanelerde araştırma ve incelemelerde bulunmak, dokümanların fotoğraf ve fotokopilerinin yanı sıra ulaşılan yazma eser ve belgelerin dijital ortamda saklandığı ve araştırmacıların hizmetine sunulduğu dokümantasyon merkezi oluşturmak gibi faaliyet alanlarının da bulunacağı ifade edildi.

Merkezin, ulusal ve uluslararası kongre, seminer ve sempozyum düzenlemek, araştırmalarla ilgili süreli ve süresiz yayınlar yapmak gibi çalışmalar yapacağı kaydedildi.

Muhabir: İsmail Şen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: