FÜ'de Iki Yeni Yüksek Lisans Programı Açıldı

Fırat Üniversitesi (FÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde iki yeni yüksek lisans programı açıldı.

Fırat Üniversitesi (FÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde iki yeni yüksek lisans programı açıldı.

Fırat Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemalettin Çopuroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde disiplinler arası eğitim vermek üzere Girişimcilik ve Yenilik Yönetimi Anabilim Dalı ile Girişimcilik ve Yenilik Yönetimi ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans programının açıldığı bildirildi.

Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 12 Temmuz'daki toplantısında açılacak programların görüşüldüğünü ve onay verildiğini belirten Çopuroğlu, yüksek lisans programının tezsiz olarak açılmasının amacının tezli yüksek lisansa göre daha fazla öğrenci alıp girişimcilik eğitiminin arttırılması ve yenilik yönetiminin yaygınlaştırılması olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Türkiye'de yenilikçi, girişimci eğitim yaygınlaştırıldığı takdirde ülkenin özellikle katma değeri yüksek ürünler üreterek yatırımlar gerçekleştirebileceğini ve ekonomiye çok daha fazla katkının sağlanabileceğini vurgulayan Çopuroğlu, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla pek çok firmadaki ya da kurumdaki orta ve üst düzey yöneticilerin bu programa katılarak kendi kurumlarında ya da şirketlerinde yenilikçi politikalar üretmelerini sağlamaları gerekir. Bugün itibariyle yüksek lisans programı ile ilgili YÖK'ten olumlu sonucu aldık. En kısa sürede ilana çıkarak öğrenci alımı yapacağız."

Muhabir: Ramazan Kaya / Emrah Gökmen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: