FÜ'de "İyi Biyoistatistik Uygulama Kursu"

Fırat Üniversitesinde (FÜ) "İyi Biyoistatistik Uygulama Kursu" verildi.

Fırat Üniversitesinde (FÜ) "İyi Biyoistatistik Uygulama Kursu" verildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, FÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Sürekli Eğitim Merkezi ile Biyoistatistik Derneği tarafından "İyi Biyoistatistik Uygulama Kursu" düzenlendi.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kursun açılış konuşmasında, pozitif bilimlerin temelinin gözlem ve veri toplamaya dayandığını, objektif karar vermede istatistik biliminin önemli rol oynadığını belirtti.

Reklam
Reklam

Sağlık bilimlerinde bir bilimsel çalışmanın geçerliliği olabilmesi için mutlaka istatistiksel temele dayandırılması gerektiğini aktaran Demirdağ, biyoistatistik uygulama kursuyla bilimsel araştırmalarda kullanılacak istatistik analizlerin sağlıklı şekilde yürütülmesi konusunda çok değerli katkıların sağlanacağını ifade etti.

Biyoistatistik Derneği Başkanı Kadir Sümbüloğlu ise katılımcılara araştırmalarda biyoistatistik prensip ve yöntemlerinin bilinçli kullanımı konusunda bilgiler verdi.

Kursa, FÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Oktay Burma, Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Çetin Gençer, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: Bestami Bodruk / Emrah Gökmen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz