Fü'de Mevlana Programı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Üniversiteler arası öğrenci değişimlerini kapsayan programlarının bir yenisi olan “Mevlana Değişim Programı” Fırat Üniversitesi’nde (FÜ)...

Üniversiteler arası öğrenci değişimlerini kapsayan programlarının bir yenisi olan “Mevlana Değişim Programı” Fırat Üniversitesi’nde (FÜ) düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

FÜ Tıp Fakültesi konferans salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına, FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Orhan, üniversite yöneticileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. FÜ Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Özgür Canpolat, program hakkında katılımcılara çeşitli bilgiler verdi. Yrd. Doç. Dr. Canpolat, "Mevlana Değişim Programı, hiçbir coğrafi sınır gözetmeden ve YÖK tarafından diploma denkliği kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarıyla Türkiye’deki yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimi programıdır. Mevlana Değişim Programı'nın amacı, yükseköğretim kurumlarını uluslararasılaştırmak ve Türkiye’yi yükseköğretim alanında bir cazibe merkezi haline getirmektir" dedi.

Reklam
Reklam

FÜ olarak birçok üniversite ile Mevlana Değişim Programı imzaladıklarını ifade eden Canpolat, programın herhangi bir bölge, alan ve coğrafya sınırı olmadığını, programın öğrencilere karşılıksız burs imkanı sağladığını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: