Fü'de 'piri Reis Ve Eserleri' Konferansı

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 2013 Piri Reis Yılı ve Piri Reis...

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 2013 Piri Reis Yılı ve Piri Reis haritasının 500. yılı etkinlikleri çerçevesinde Fırat Üniversitesi (FÜ) tarafından 'Piri Reis ve eserleri' konferansı ve 'Piri Reis haritaları' adlı sergi gerçekleştirildi.

FÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ile çok sayıda davetli katıldı. Programda önce 'Piri Reis haritaları' adlı serginin açılışı gerçekleştirildi. Serginin açılış kurdelesini kesen Vali Muammer Erol, sergide yer alan haritalar hakkında Prof. Dr. Mesut Elibüyük’ten bilgi aldı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Mesut Elibüyük ise, Piri Reis’in iyi bir denizci olduğu kadar aynı zamanda iyi de bir coğrafyacı olduğuna dikkat çekti. Piri Reis’in ve eserlerinin daha iyi tanıtılması ve anlatılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Elibüyük, Piri Reis ve eserleri hakkında açıklamalarda bulundu. Programın sonunda Vali Muammer Erol tarafından Prof. Dr. Mesut Elibüyük’e plaket verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: