F.Ü’de Su Altı sporları etkinliği

F.Ü. Su üstü ve su altı sporları kulübü Mersin’de düzenlenen Çöpsüz Deniz 2013 çevre sorumluluğu projesi etkinliğine katıldı

Fırat Üniversitesi bünyesinde bulunan Su Üstü ve Su Altı Sporları Kulübü, Mersin Üniversitesi Su Altı Sporları Kulübünün önderliğinde, Balıkesir, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege Üniversiteleri ve ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rektörlüğü ile birlikte 6-7 Nisan 2013 tarihlerinde Çöpsüz Deniz 2013 Çevre Sorumluluğu Projesine katıldı.

Fırat Üniversitesi Su Üstü ve Su Altı Sporları Kulüp Koordinatörü Prof. Dr. Nuri Başusta, 17. Akdeniz Oyunlarının yapılacağı Mersin’de kent insanında çevresel farkındalık yaratmak, temiz çevre konusunda duyarlılığı artırmak adına yapılan çağrıya Fırat Üniversitesi su üstü ve su altı sporları kulübü tarafından 2 öğrenci ile katkı verildiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Prof. Başusta, ilk gün yapılan keşif dalışlarının ardından dalış ekipleri ve çıkarılacak atıkların yerlerinin belirlendiğini, ikinci gün ise 3’er kişilik gruplar halinde dalınarak su altındaki atıkların temizlendiğini belirtti.

Etkinliğe katılan Su ürünleri Fakültesi öğrencisi olan ve aynı zamanda 2 yıldız dalgıç olan F. Volkan Özel ve Harun Biçerer ise, Mersin’de çok güzel karşılandıklarını, yeni bir çevre ve yeni bir deneyim yaşadıklarını belirterek, katkılarından dolayı Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne teşekkür ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: