Fü'de 'toplumsal Boyutu İle Otizm' Konulu Panel Düzenlendi

2 Nisan Dünya Otizm Günü nedeniyle, Fırat Üniversitesi (FÜ) Sosyoloji ve Düşünce Kulübü tarafından 'Toplumsal...

2 Nisan Dünya Otizm Günü nedeniyle, Fırat Üniversitesi (FÜ) Sosyoloji ve Düşünce Kulübü tarafından 'Toplumsal Boyutu ile Otizm' konulu panel düzenlendi.

FÜ Prof. Dr. Bahaeddin Ögel konferans salonunda düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Abdurrahman Mengi, 2007 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Günü ve Nisan ayının da dünya otizm farkındalık ayı olarak kabul edildiğini belirtti. Mengi, "Türkiye'de yaklaşık 450 bin otizmli birey olduğu tahmin edilmektedir. Bunlardan yaklaşık 125 bini 0-14 yaş grubunda ve sadece bin tanesi özel alt sınıflarda, bin tanesinin kaynaştırma eğitiminde yer aldığı, diğerlerinin ise evlerinde beklediği ileri sürülmektedir. 125 bin otizmli çocuk için en az 2 bin otizm konusunda uzmanlaşmış özel eğitim öğretmenine, bin 500 dil ve konuşma bozuklukları uzmanına, bin 500 uğraşı terapistine ve evlerinde bağımsız yaşamalarını sağlayacak en az 3 Bin Sosyal Hizmet Uzmanı'na ihtiyaç duyulmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Düzenlenen panele, FÜ sosyoloji bölümü öğretim üyeleri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: