F.Ü.'den Anket Çalışması

Firat Üniversitesi Maden Meslek Yüksekokulu Sanayi İşbirliği Anketi Yaptirdi

Fırat Üniversitesi Maden Meslek Yüksekokulu ve Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü işbirliğiyle “Sanayi İşbirliği“ anket çalışması yapıldı.

Organize Sanayi Bölgesi’nde toplam 112 firma ile yapılan anket çalışmasında, yüzde 82’lik bir tamamlanma başarısı sağlandı.

Fırat Üniversitesi Maden Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Servet Yıldız konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Üniversite-Sanayi işbirliğine önem verdiklerini belirterek, Elazığ’daki sanayicinin eksikliklerinin giderilmesi ve Üniversiteden ne bekledikleri noktasında bilgi sahibi olmak amacıyla böyle bir anket çalışması yaptırdıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Organize Sanayi Bölgesi‘nde bulunan Maden Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yaptırılan anket çalışmasının amaçlarından bahseden Doç. Dr. Yıldız “ Bu çalışmada amacımız, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi yerleşkesinde açılması planlanan yeni mesleki programları sanayicinin istekleri doğrultusunda oluşturmak, Sanayi-Üniversite işbirliği için bir ön araştırma yapmak, Sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda öğrencilerimizi sanayinin gereksinimi olan becerilerle donatmak ve Sanayicinin istediği meslek kurslarını ve teknolojik danışmanlıkları vb. tespit etmekdir. Organize Sanayi Bölgesi’nde 112 firma ile görüşülerek, sanayicimizin sorunları ve istekleri rapor haline getirilmiştir. Yapılan ankette, 112 firmadan, 67 firma ile görüşülmüş, 45 anket ise bazı işletmelerin kapanması veya iflas durumu nedeniyle tamamlanamamış, 18 firma ise anketörlere cevap vermemiştir. Anketin tamamlanma yüzdesi %82.14 olurken, işletmelerin ankete ilgi yüzdesi % 78.13 olarak tespit edilmiştir. Bu çalışmada bize desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk, EOSB Müdürü Mehmet Kaymaz, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Orhan, Öğretim Görevlileri Engür Esen Akarsu, İlknur Yırtar Düşükcan ile Ömer Muharrem Tümen’e teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: