"Fuhuş çetesi" zanlısı 12 kişi tutuklandı

Samsun'da kurdukları çete ile fuhuş yaptırdıkları iddia edilen 7'si bayan 12 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

SAMSUN (İHA) - Samsun'da kurdukları çete ile fuhuş yaptırdıkları iddia edilen 7'si bayan 12 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri, 4 gün önce Atakum, İlkadım ve Canik ilçelerinde fuhuş çetesine yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 13 kişi gözaltına alındı. 2'si yabancı uyruklu 15 bayana, zorla fuhuş yaptırıldığı ortaya çıktı. Fuhuş çetesinin telefon konuşmalarında ise, kadın gönderdikleri kişilere "Çiçek gönderiyoruz" dedikleri tespit edildi.

Reklam
Reklam

Operasyon kapsamında fuhuş yapılan evlerde çok sayıda prezervatif ve fuhuş yapan müşterilerinin isimlerinin yer aldığı ajanda ele geçirildi. Yaklaşık 3 ay süren teknik takip sonucu fuhuş çetesi çökertilirken, soruşturmayı yürüten savcı gözaltında bulunan 7'si bayan 13 kişinin ifadelerini Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde aldı. 1 kişi savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakılırken, 7'si bayan 12 kişi ise bugün, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütü yönetmek, örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri

çerçevesinde birden fazla fuhşa aracılık etmek, fuhuş için aracılık etmek ve yer temin etmek" suçlarından tutuklanmaları talebiyle Samsun Adliyesi'nde bulunan nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme, 12 şüpheliyi tutuklayarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderdi.