Fuhuş çetesinin kadın şifresi 'pasta ve çay'

Adana'da 1'i yaşı küçük kız, toplam 9 kadına fuhuş yaptırdıkları ileri sürülen 12 kişilik fuhuş çetesi çökertildi.

ADANA (İHA) - Çetenin teknik takipten kurtulmak için kadınlara, "pasta ve çay" dediği, kadın ayarlarken ise "pastayı yiyin, pastayı yiyecek kaç kişi var, çayın varsa geleceğiz" dedikleri ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre polis, 17 yaşındaki A.I. adlı kız ile 2 yabancı uyruklu kadına zorla fuhuş yaptırıldığı yönünde istihbarat aldı. Fuhuş şebekesinin Adana, Mersin ve Antalya’daki 3'ü bayan 12 üyesi, teknik ve fiziki takibe alındı. Örgütün yöneticisi olduğu belirlenen M.K. ile kendisine yardımcı oldukları ileri sürülen H.K., M.D., C.D., Ö.E., G.A., M.Y., S.U., A.K., F.B., O.G. ve O.K. gözaltına alındı. Örgüt lideri M.K. ile C.D., M.D.,S.U. tutuklanırken, diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cumhuriyet Savcısı, fuhuş çetesiyle ilgili iddianamesini tamamlayıp, dava açtı. 1'i yaşı küçük 2’si yabancı uyruklu kadınların fuhşa teşvik edilerek üzerlerinden para kazanıldığı belirtilen iddianamede, kadınların uçak ve otobüsle Antalya ve Mersin’e gönderildikleri yer aldı.

Reklam
Reklam

İddianamede fuhuş çetesinin Antalya’daki ayağı olan F.B. adlı kadının elindeki yabancı uyruklu kadından bahsederken “Çok güzel yabancı bir kız var at gibi. O gün futbolculara verdim ben o kızı” dediği, aralarında “ “Pastayı yiyin, pastayı yiyecek kaç kişi var. Çayın varsa geleceğiz. Dükkanda işler iyi, misafir geldi” şeklinde şifreli konuştukları da anlatıldı.

12 kişilik fuhuş çetesi hakkında “Örgüt kurma, insan ticareti yapma, fuhuş yaptırma, aracılık etme, tehdit ” suçlarından 1 yıldan 114 yıla kadar değişen hapis istemleri ile Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Yargılanma önümüzdeki günlerde yapılacak.

Anahtar Kelimeler: