Fuhuş tuzağına düşürülen 6 Moldovyalı kadın kurtarıldı

İSTANBUL (İHA) - Eminönü'nde bir eve yapılan baskında, zorla fuhuş yaptırıldığı iddia edilen 6 Moldovya uyruklu kadın kurtarıldı.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından kadın ticaretinin engellenmesi için kurulan 157 acil yardım hattını arayan L.D., Eminönü'nde bir evde 5 arkadaşıyla birlikte zorla tutulduklarını söyledi. İhbar üzerine ortaya çıkan olayda polis, Eminönü'ndeki adresi araştırdı. Her gün aynı kişilerin bir eve gelip gitmesinden şüphelenen polis düzenlediği baskında L.D. adlı kadınla birlikte beş kadını kurtardı. Olay sırasında ayrıca evin kapısını kilitlediği ileri sürülen bir kişi ile binanın sahibi olduğu söylenen 2 kişi gözaltına alındı. Bu arada elektrikçi dükkanından binaya giriş olduğu anlaşıldı.

Reklam
Reklam

Asayiş Şube Müdürlüğü Kumar Ahlak Masası Amirliği'nde sorgulamaları yapılan kadınların yurttaşları olan 4 kadın tarafından zorla fuhuş yaptırıldıklarını iddia ettikleri öğrenildi. Türkiye'ye çalışmak için gelen kadınların borçlandırılarak fuhuşa zorlandıkları iddia edildi. 157'yi arayan L.D.'nin 20 gün önce Türkiye'ye geldiği ve 4 kadın tarafından bin 500 dolar borçlandırılarak borcu karşılığı fuhuş yaptırıldığını söylediği öne sürüldü. Kadının ifadesinde, Türkiye'ye çalışmak için geldiği ancak borçlandırılarak fuhuşa zorlandığını, boğaz tokluğuna bu işi yaptığını, akşamları disko ve barlara götürülerek müşterilere pazarlandığını ve evde sürekli kilit altında tutulduklarını söylediği öğrenildi. Zührevi Hastalıklar Hastanesi'ne götürülen ve sağlıklı oldukları öğrenilen kadınların Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürülerek sınır dışı edilecekleri öğrenildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi de serbest bırakıldı.