Furtuni Ve İsak Pinhas Ortaokulu Resim Kulübü`nden Çanakkale Sergisi

Furtuni ve İsak Pinhas Ortaokulu öğrencileri, Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Çanakkale Zaferi`ni konu alan enstalasyon...

Furtuni ve İsak Pinhas Ortaokulu öğrencileri, Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Çanakkale Zaferi`ni konu alan enstalasyon (yerleştirme sanatı) sergisi düzenledi. Öğrencilerin hazırladığı ve yer aldığı sergi büyük beğeni kazandı.

Okulun gösteri salonunda düzenlenen ve Çanakkale Savaşını konu alan sergide, öğrenciler yerleştirme sanatını kullanarak hem savaşı hem de savaş şartlarını canlandırdılar. Seyit Onbaşıdan, abideye, cepheye mermi taşıyan kadınlardan, yaralı askerlere müdahale eden sağlık ekiplerine kadar pek çok detayın yer aldığı sergi okul öğrencileri kadar velilerin de beğenisini kazandı.

Reklam
Reklam

Furtuni ve İsak Pinhas Ortaokulu Müdürü Oktay Kaplan: “Öğrencilerimiz arasında Çanakkale konusundaki farkındalığı arttırmak ve bu konuya öğrencilerimizin dikkatini çekmek maksadıyla böyle bir çalışma düzenledik. Çalışmamızı yaparken sadece öğrencilerimiz değil öğrenci velilerinin de görebilmesi, o anları hatırlaması hafızasında canlandırmasını istedik. Bu nedenle sergimizi öğrencilerin yanı sıra velilerimize ve mahalle sakinlerine de açık hale getirdik. Dileyen herkes hafta boyunca sergimizi gezebilir” dedi.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Huriye İrel ise: Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında resim kulübü öğrencilerimizle birlikte enstalasyon sergisi hazırladık. Bizleri enerjisiyle teşvik eden Okul Müdürümüz Oktay Kaplana, sergimize maddi ve manevi yardımlarda bulunan tüm öğrenci, veli ve öğretmenlerimize, resim kulübünün öğrencilerine, öğretmenleri Nursen Arslan, Tansel Özharmanlı, Sema Küçüksolak, Ayla Oğuz, ve Seher Aykuta yardımlarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz