Futbol Aşkıyla 300 Kişi Kazma Küreğe Sarıldı

Son yılların en yoğun kar yağışını alan Bitlis’te futbol sahalarındaki çimler güneşe ve topa hasret...

Son yılların en yoğun kar yağışını alan Bitlis’te futbol sahalarındaki çimler güneşe ve topa hasret kaldı. Tatvan ilçesinde kamu kurum ve kuruluşları ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 300 kişi, şehir stadyumunu pazar günkü maç öncesi kardan temizlemek için seferber oldu.

Bitlis’i Bölgesel Amatör Ligde (BAL) temsil eden tek takım olan Tatvan Gençlerbirliğispor'un pazar günü Tatvan’da Cizre Basraspor'la oynayacağı maç öncesi stattaki karları temizlemek için tüm ilçe seferber oldu. Kaymakamı, belediye başkanı, emniyet müdürü, Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe müdürü, jandarma ve diğer kamu kurum amirleri, çalışanları, Gençlerbirliğispor futbolcuları, teknik direktörü ve çok sayıda taraftar bu çalışmaya katıldı. Çalışmaya Tatvan 10. Motorlu Piyade Tugayı'na bağlı asker de destek verdi.

Reklam
Reklam

Saha zeminin sentetik olması nedeniyle saha içerisindeki karlar ancak el arabaları ve poşetlerin içine konularak sahadan çıkarılabiliyor. 100 metre uzunluk ve 64 metre genişliğe sahip sahanın temizlenmesi için birlik beraberlik örneği sergilendiğini ifade eden Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, “Dolayısıyla kış mevsiminde saha temizlemek ciddi bir birliktelik isteyen bir iştir. Bundan 2 hafta önce Tatvan Gençlerbirliğispor cezası nedeniyle maçını Adilcevaz’da oynamıştı ve orada puan kaybetmişti. Bu hafta ise maçın yeri olarak Tatvan’ı belirlemişler. Maçın Tatvan’da oynanabilmesi ve kulübümüzün ceza almaması için biz de tüm kamu kurumlarımızla birlikte sahayı temizleme çalışması başlattık. Tek amacımız sahayı pazar gününe kadar maç oynanabilecek duruma getirmektir.” dedi.

Tatvan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mazlum Koca ise askerlerin de destek verdiği kar temizleme çalışmasının 3 gündür devam ettiğini belirtti. Herkesin el ele vererek sahayı temizlemeye çalıştığını aktaran Koca şöyle konuştu: “İnşallah el birliğiyle sahayı pazar günkü maç için uygun hale getireceğiz. Herkes bunun için seferber olmuş durumda. Biz de bunun için elimizden geleni yapıyoruz.”

Reklam
Reklam

Tatvan Gençlerbirliği Spor Kulübü Teknik Direktörü Murat Ebe, sahanın temizlenmesinde herkesin büyük emeği olduğuna değinerek, kendilerinden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz