Futbol ne demek? Futbol kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Futbol, günümüzde sıkça kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Bu kelimeye televizyondan internete, gündelik sohberlerden edebi eserlere kadar çok farklı oluşturulan cümlelerde yer verilir. Bazen kelimenin anlamı merak edilerek araştırılmak istenebilir. Yapılan araştırmalarda Türk Dil Kurumu'nun çalışmalarına yönelmek gerekir. Pek çok kişi tarafından mercek altına alınan kelimeler arasında bulunan Futbol ne demektir?

Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından yapılan çalışmalar sayesinde merak edilen Futbol kelimesinin anlamına kolaylıkla ulaşılması mümkündür. Yalnızca kelime anlamlarını incelemeyen TDK, kelimelerin yazılış şekilleri ve kökenleri ile ilgili de araştırma yapar. Dil ve kelimeleri kapsayan incelemelerde kafalarda oluşan tüm soruların cevaplanmasını hedefler. TDK, Türkçe kelimeler arasında bulunan Futbol kelimesi ile ilgili bilgiler de sunmuştur.

Futbol Ne Demek? Futbol TDK sözlük anlamı nedir?

  • Futbol kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır.
  • Futbol kelimesinin kökeni İngilizce dilidir.
  • Futbol kelimesinin İngilizce dilindeki karşılığı football şeklindedir.
Reklam
Reklam

Futbol TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim,spor Topu, kafa veya ayak vuruşları ile karşı kaleye sokma kuralına dayanan ve on birer kişilik iki takım arasında oynanan top oyunu, ayak topu

    Futbol Kelimesinin Cümle İçerisinde Kullanımı

    "Bu sorunun içinde, futbolumuz dâhil, irdelenmesi gerekli pek çok şey var." - Adalet Ağaoğlu

Futbol Kelimesinin Kullanıldığı Birleşik Kelimeler

futbol tenisi
Anahtar Kelimeler: