'Futbol Şehitleri Anıtı' Projesine Destek Verenler Çoğalıyor

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, 'Futbol Şehitleri Anıtı' projesinin hayata geçirilmesi için destek...

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, 'Futbol Şehitleri Anıtı' projesinin hayata geçirilmesi için destek olacağını söyledi.

Gazeteci Mehmet Yazıcı, Gazeteci Nedim Aydın, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Samsun Şube Başkanı Oktay Öztürk ile birlikte AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş'ı ziyaret ederek Futbol Şehitleri Anıtı projesinin yapılması konusunda bir süre görüştü. Türk spor tarihine ’futbol şehitleri’ olarak geçen feci kazada yaşamını yitiren Samsunspor Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ve şoför Asım Özkan’ı her zaman saygı ve rahmetle andıklarını dile getiren AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "Yaşanan feci kazayı halen yüreğimizde yaşıyoruz. Bizler o gün hayatını kaybedenleri hiç unutmadık, unutmayacağız. 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor deplasmanına giderken yaşanan kaza Türk spor tarihine kara bir gün olarak geçmiştir. Cenabı Allah’tan hiç kimseye bir daha böyle bir acılar yaşatmamasını diliyorum. Bu anlamda yapılması planlanan Futbol Şehitleri Anıtı projesinin mutlaka hayata geçmesi gerekiyor. Bunun için bizde kendi üzerimize düşen desteği sağlarız." diye konuştu.

Reklam
Reklam

İlk olarak Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'la anıtın yeri konusunda görüştüklerini belirten gazeteci Mehmet Yazıcı, "Havza'nın çıkışında kazanın olduğu yerde doğal bir anıt oluşturmak istiyoruz. 19 Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Prof. Dr. Metin Eker ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Seylan'nın bu proje üstünde çalışması sürüyor. Ayrıca Romatem Hastanesi bu konuda sponsor olacağını açıkladı. Projenin genişlettirilip anıtın olduğu yere birde futbol müzesi oluşturulmasını sağlamak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: