Futbol Yönetimine Kadın Eli Değdi

GAZİANTEP (AA) - ADEM YILMAZ - Futbol merakı üniversite yıllarında başlayan Gaziantepsor'un yönetim kurulu üyesi Kübra Kabaali, kısa sürede kırmızı-siyahlı taraftarların gönlünü fethetti. 

"Taraftar kültürü oluşturmak istiyoruz" Futbolun kendisi için çok anlamlı olduğunu vurgulayan Kabaali, bu spor branşını bir yaşam tarzı olarak gördüğünü dile getirdi. Futbolun aynı zamanda kültürel ve sosyal bir olay olduğuna dikkati çeken Kabaali, "İngiliz Premier Ligi'ni, dünya nüfusunun yarısından fazlasının düzenli takip ettiğini öğrendim. Herhalde bu kadar yüksek oranda takip edilen bir müsabaka veya sosyal faaliyet yoktur. Futbol, bu sosyalliğinden dolayı benim için daha anlamlı hale geliyor. Futbol aynı zamanda birleştiren, cesaretlendiren, heyecanlandıran ve birlik duygusunu yansıtan bir spor dalı. Bana göre futbol hayatın ta kendisidir" şeklinde konuştu. Gaziantepspor'da taraftar kültürü çok önemsediklerini ifade eden Kabaali, burada da kadınlara öncelik verilmesini istediklerini kaydetti. Sporun toplumun bütün kesimlerine özendirilmesi gerektiğini düşünen Kabaali, şöyle konuştu: "Bununla ilgili uzun vadede taraftar kültürü oluşturmak istiyoruz. Taraftar kültürünü oluştururken de sportif başarı, yıldız futbolcuların ve takımın kamuoyuna iyi tanıtılması gerekiyor. Kısa vadede seyri artıracak bazı projeler hazırladık. İnşallah bunları önümüzdeki aylarda hayata geçireceğiz. Çünkü taraftarların tribünde yer alması ve takımın kentle bütünleşmesini çok önemsiyorum." Kabaali, kadınların sporda hem taraftar hem yöneticilik açısından daha fazla boy göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz