Futbolcular sendikalı olacak

Futbolcuların sendikalaşmasından yana olduğunu belirten Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, futbolcuların sendikalaşmasının gereklilik olduğunu söyledi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Terim, futbol dünyasının en ağır işçilerinin futbolcular olduğunu belirterek, "Kesinlikle sendikalaşmadan yanayım" dedi.

Futbolcuların, oynarken de bıraktıktan sonra da sendika sayesinde kazanımlar elde edeceklerini kaydeden Terim, "Kesinlikle sendikalaşmadan yanayım. Avrupa'da böyle... Futbolcular bu işin en ağır işçisi... Oynarken, bıraktıktan sonra, sağlık sorunu yaşadıklarında her zaman sendika sayesinde kazanımlar elde edeceklerdir. Artık bir takım şeyler için adım atılmalı. Bu konuda engeller aşılmalı"dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Turgay Şeren de, her profesyonel futbolcunun içinde olduğu bir sendika kurmak istediklerini söyledi.

Şeren, futbolcular sendikası için şu anda oluşum içinde olduklarını ifade ederek, "Futbolcuların içinden gelmiş avukatlarla görüş alışverişinde bulunuyoruz. Bu sendikanın tabela sendikası olmaması için, temelinin dört dörtlük olması için yoğun bir tempoyla uğraş veriyoruz" dedi.

Sendika kurmak için önlerinde hiç bir yasal engel bulunmadığını belirten Şeren, "Sendikanın temelinin dört dörtlük olmasından yanayım. Şu anda bir oluşum içindeyiz. Futbolun içinden gelmiş avukatlarla konuşuyoruz. Profesyonel Futbolcular Derneği olarak sendikanın devamlı olmasını ve yaşamasını istiyoruz. Yanlış yapmadan, açık vermeden, yaşamasını yüzde yüz gördüğümüz bir sendikanın temellerini atacağız. Yoksa laf olsun diye sendika kurmayı kesinlikle düşünmüyoruz. Sendika kurmamızda hiçbir yasal engel yok"şeklinde konuştu.

Birinci Lig'de oyanayan futbolcuların bu işe sıcak bakacaklarına inanmadığını da ifade eden Şeren, "Birinci Lig'de oynayan futbolcular gemisini kurtaran kaptan bin yaşasın düşüncesindeler. Profesyonel Futbolcular Derneği olarak bu konuda bir yaptırımımız yok. Dernek olarak. 2. Lig ve 3. Lig'deki futbolculara çok destek veriyoruz.

Reklam
Reklam

Ayrıca, avukatlar aracalığıyla onları yönlendiriyoruz. Bir sendikanın yaşaması için paraya ihtiyaç var ve bu para transfer ücretlerinden, sendika aidatlarından karşılanması lazım. Kulüpler bu sendikalaşmaya kesinlikle sıcak bakmayacaklar"dedi.