Futbolcular taburcu oluyor

SİVAS (İHA) - Geçirdikleri trafik kazasından sonra Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Sakaryasporlu futbolcuların sağlık durumlarının iyiye gittiği bildirildi.

Hastaneden taburcu olacak futbolcular için Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) bir minibüs hazırlarken, Genç Parti'nin de iki adet helikopteri Sivas'a gönderdiği ve tüm Sakaryasporlu futbolcuların Adapazarı'na gönderileceği öğrenildi.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Metin Şen, sporcuların sağlık durumları hakkında bilgi verdi. Şen, "İki hastamız beyin cerrahi servisine yatırıldı. Bu hastalarımızdan burnunda kırık olan Teknik Direktör Hüseyin Hamamcı'yı takip için beyin cerrahisine yatırmıştık. Diğer bir arkadaşımızı da beyin cerrahisine yatırdık. Boynunda kırık vardı ve ona bağlı da sinir kırılması oluştu. Diğer 12 hastayi genel cerrahide tedavi ediyoruz. Bunlardan birinin köprücük kemiği, diğerinin de bileğinde kırık var. Diğerlerinin ise vücutlarının bazı yerlerinde kesikler bulunuyor. İlk müdahaleler yapıldı ve tedavilerine başlandı. Bugün bu hastalarımızdan 9 tanesini taburcu ediyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Hastaların sağlık durumlarının normal olduğunu ve günlük aktivitelerini yapabildiklerini anlatan Prof. Dr. Metin Şen, "Travmaya bağlı olarak istirahat etmeleri gerekecek. Hepsinin durumu iyi. Kelecilerden Veysel'in dizinde liflerde yanma vardı. Akut durumu geçtikten sonra fizik tedavi ile iyileşecek" dedi.

Başhekim Metin Şen, kazazede oyuncuların spor hayatlarının normale döneceğini belirterek, "Bunu iki dönemde algılamak gerekir. Kısa ve uzun dönem olarak. Kısa dönemde hepsinin spor hayatı birkaç ay etkilenecek. Yaralar iyileşene kadar. Uzun dönemde ise herhangi bir etkisi olmayacak. Birkaç ay sonra spor hayatlarına dönebilecekler" diye konuştu.

SİVASSPORLULAR, ARKADAŞLARINI ZİYARET ETTİ
Bu arada Sivassporlu futbolcular, antrenmanlarını yarıda keserek Sakaryasporlu futbolcuları ziyaret etti. Tam kadro halinde yapılan ziyarette, Sivassporlu oyuncular Sakaryasporlu oyuncu ve teknik heyetle tek tek ilgilenerek, acil şifalar diledi.

Tedavileri tamamlanan Sakaryasporlu 13 futbolcunun hepsinin bugün Adapazarı'na gönderileceği, Genç Parti tarafından iki adet helikopterin Sivas'a gönderildiği ve 8 futbolcunun helikopter ile Adapazarı'na götürüleceği belirtildi. İlk helikopterin saat 14.00'de Sivas'ta olacağı ifade edildi.

Reklam
Reklam