Futbolcuların araçları için sahada ne kadar süre almaları gerektiği açıklandı

İkinci el araba satışı yapan Carspring adlı site futbolcuların sahip oldukları otomobiller için sahada kaç dakika yer almaları gerektiği üzerine bir araştırma yaptı. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Gianluigi Buffon ve Arda Turan gibi dünya yıldızı 256 futbolcu üzerinden yapılan araştırmada çok ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

Araştırmaya göre listede yer alan 256 futbolcudan 100’ü sadece 1 maç oynayarak şu anda sahip oldukları otomobilleri alabiliyorlar. Bununla beraber bazı oyuncuların da milyon dolarlarla ifade edilen araçları satın almak için sahada ortalama yarım saat kalmaları yeterli olabiliyor. Lionel Messi tam da bu grubun içerisinde yer alıyor. Dünyanın en iyi futbolcuları arasında gösterilen futbolcu sahada 31 dakika 32 saniye kalarak kullandığı Ferrari F430’a sahip olabiliyor.

Buffon'un araç tercihi şaşırtıyor

Reklam
Reklam

Listenin en tepesinde yer alan ve piyasa değeri 13.5 milyon euro olan İspanyol oyuncu Jesus Navas’ın, diğer oyunculara göre daha “alçakgönüllü” bir tercih yaparak satın aldığı Nissan Micra’sı için sahada 11 dakika 17 saniye kalması yetmiş. Listede 2. sırada bulunan Carlos Tevez’in ise sahip olduğu Porsche Panamera Turbo S aracı için ise 11 dakika 35 saniye futbol oynaması yeterli olmuş.

Dünyanın en pahalı kalecisi Gianluigi Buffon da otomobil konusunda “alçakgönüllü” tercih yapan futbolcular arasında yer alıyor. Ünlü kalecinin, sahip olduğu Fiat 500 marka otomobil için sahada 19 dakika 48 saniye kalması gerekiyor.

Ronaldo tam 5 saat 15 saniye sahada kalmak zorunda

Dünyanın en iyi futbolcusu kim tartışmasında Lionel Messi’yle birlikte yer alan Cristiano Ronaldo ise, dünyanın en pahalı araçları arasında gösterilen Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse için sahada 5 saat 15 saniye ve 20 salise kalmış.Çin’e transferi söz konus olan ünlü İngiliz futbolcu Wayne Rooney ise Aston Martin Vanquish S model otomobili için sahada 50 dakika 36 saniye kalarak yeşil çimlerde 1 saatten az kalan futbolcular arasında yer almış.

Reklam
Reklam

Arda 2 saat 34 dakika futbol oynadı

Listede kendine yer bulan Arda Turan’da satış fiyatı yaklaşık 130 bin euro olan Mercedes SLS Roaster AMG GT model otomobili için sahada 2 saat 34 dakika kalması yeterli olmuş. Listede bulunan bir diğer yıldız Gökhan Töre ise kullandığı Mercedes C63 AMG marka aracı için 1 saat 13 dakika sahada ter dökmüş.

Forvetler spor, defanslar SUV araç tercih ediyor

Araştırma, futbolcuların sahip oldukları araçları için sahada ne kadar kalmaları gerektiğinin sonuçlarını ortaya koymasının yanı sıra değişik pozisyonda oynayan futbolcuların hangi tip otomobil tercihi yaptığını da ortaya koydu. Buna göre forvet ve orta saha pozisyonlarında oynayan futbolcular daha çok spor arabaları tercih ederken, defans oynayan futbolcular ise daha güvenli görülen SUV tipi araçları tercih etmişler.

Araştırma 250 futbolcunun sözleşme bedelleri ve kullandıkları otomobiller tespit edildikten sonra, sporcuların tüm maçlarda oynadıkları varsayılarak, otomobillerin fiyatı kazandıkları paraya oranlandı ve sonuçları açıklandı.

Reklam
Reklam