Futbolda 2006 Dünya Kupası 9 Haziran'da

Ankara - Yılın en önemli spor organizasyonu olan 18. Dünya Kupası finalleri, 9 Haziran-9 Temmuz tarihleri arasında Almanya'nın 12 ayrı kentinde ve stadında gerçekleştirilecek.

Kupanın açılış maçında, evsahibi Almanya ile Kosta Rika, 9 Haziran Cuma günü, TSİ 19.00'da, Münih kentindeki Allianz Arena'da karşılaşacak. Finallerde, 8 grupta toplam 32 takım mücadele edecek. Gruplarında ilk 2 sırayı alacak takımlar 2. tura yükselecek. Kupada 2. turdan itibaren tek maçlı eleminasyon sistemi uygulanacak. Dev organizasyonda 2. tur karşılaşmaları 24 Haziranda başlayacak. Çeyrek final maçları 30 Haziran ve 1 Temmuz, yarı final karşılaşmaları ise 4 ve 5 Temmuzda
yapılacak.

Reklam
Reklam

Kupada üçüncülük maçı 8 Temmuz Cumartesi günü Stuttgart, final maçı ise 9 Temmuz Pazar günü başkent Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda yapılacak.

8 grupta yer alan takımlar şöyle:
(A) Grubu: Almanya, Kosta Rika, Polonya, Ekvador
(B) Grubu: İngiltere, Paraguay, Trinidad-Tobago, İsveç
(C) Grubu: Arjantin, Fildişi Kıyısı, Sırbistan-Karadağ, Hollanda
(D) Grubu: Meksika, İran, Angola, Portekiz
(E) Grubu: ABD, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Gana
(F) Grubu: Avustralya, Japonya, Brezilya, Hırvatistan
(G) Grubu: Güney Kore, Togo, Fransa, İsviçre
(H) Grubu: İspanya, Ukrayna, Tunus, Suudi Arabistan
Kupanın 2. turunda (A) ve (B), (C) ve (D), (E) ve (F), (G) ve (H)
gruplarında ilk 2 sırayı alacak takımlar birbirleriyle çapraz olarak eşleşecek.

Dünya Kupası finalleri 12 ayrı statta yapılacak

Ankara - 18. Dünya Kupası finallerine evsahipliği yapacak Almanya'da maçlar, 12 ayrı şehirdeki 12 ayrı statta oynanacak. Karşılaşmalar Berlin, Münih, Hamburg, Leipzig, Hannover, Gelsenkirchen, Dortmund, Frankfurt, Köln, Kaiserslautern, Stuttgart ve Nürnberg kentlerindeki statlarda yapılacak. Açılış maçı Münih'teki
Allianz Arena Stadı'nda, final maçı da Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda.

Reklam
Reklam

Kupaya ev sahipliği yapacak 12 stadın toplam kapasitesi 632 bin 756. Berlin Olimpiyat Stadı 74 bin 220 kişilik kapasitesiyle finallerinin en büyük stadı olurken, Nürnberg'deki Franken Stadı ise 41 bin 926 kişilik kapasitesiyle en küçük futbol arenası durumunda.

Dortmund'daki Signal Iduna Park, Gelsenkirchen'deki Arena Aufschalke, Frankfurt'taki Waldstadion ve Münih kentindeki Allianz Arena statlarının çok ilginç özellikleri bulunuyor.

Signal Iduna Park Stadı'nın düzenleme çalışmaları sırasında stadın altında 2. Dünya Şavaşı'ndan kalma 2 tonluk patlamamış bir bomba bulundu.
Gelsenkirchen'deki Arena Aufschalke Stadı zemini altında 5 kilometrelik bir bira boru hattı var. Hat, maçlar ve konserlere gelen insanların susuzluklarını gidermek amacıyla inşa edilmiş.

Frankfurt kentindeki Waldstadion Stadı'nın tam ortasında 30 tonluk bir skorbord asılı olarak yer alıyor. Münih'deki Allianz Arena Stadı'nın dış cephesinde bulunan tam 2
bin 874 adet ampul geceleri tam bir ışık gösterisine dünüşüyor.