Futbol’da U-20 Dünya Şampiyonası'na en favori şehir Kayseri

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FİFA) heyeti, FİFA'nın ikinci büyük organizasyonu olan U-20 Dünya Şampiyonası'na aday...

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FİFA) heyeti, FİFA'nın ikinci büyük organizasyonu olan U-20 Dünya Şampiyonası'na aday şehirlerden biri olan Kadir Has Stadyumu'nu gezerek incelemelerde bulundu.
Turnuva Genel Direktörü İnaki Alvarez, Turnuva Pazarlama Sorumlusu Christina Hoelleri, FİFA TV Sorumlusu Alexsandra Knocke, Müsabakalar Sorumlusu Rhiannon Martin ve John Schumacher'in de aralarında bulunduğu heyet Kayseri’de incelemeler yaptı. Heyete Türkiye Futbol Federasyonu İdari Komite Heyeti Üyesi Sami Çölgeçen ve Süheyl Önen ile Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Vahdi Elbaşı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen de inceleme sırasında eşlik etti. FİFA heyetinin stadyumdaki incelemeleri öncesi Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri A.Ş Genel Koordinatörü Ali Üstünel, tarafından heyete bir brifing verildi.
2013 FİFA U-20 Dünya Şampiyonası'nın Türkiye'de yapılacağını ve bu şampiyonaya Türkiye'den Kayseri, İstanbul, Bursa, Antalya, Antep, Trabzon ve Rize'nin aday olduğunu hatırlatan Türkiye Futbol Federasyonu İdari Komite Heyeti Üyesi Sami Çölgeçen, "Bu şampiyonada 24 takım mücadele edecek ve 52 karşılaşma yapılacak. Şimdi bu karşılaşmaların yapılacağı şehirlerin seçilme aşamasındayız. Bu şehirlerden biri de Kadir Has Stadyumu gibi modern bir stadyuma sahip olan Kayseri’dir. Kadir Has Stadyumu FİFA standartlarına uygun dünya çapında bir stadyum" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz