G-20'LER DE UZLAŞMA VAR AMA BORSALAR KARIŞIK SEYİR GÖSTEREBİLİR!

G-20 Liderleri 2013 yılına dek bütçe açıklarını yarı yarıya azaltmak ve büyümeyi desteklemek konusunda uzlaşmaya vardırlar.

ABD Kongresinde şimdiye kadar olan en kapsamlı ekonomik reform paketinin 4 Temmuz'a kadar görüşülüp,Obama'nın onayına sunulması bekleniyor.

Ülkeler açısından,alınması gereken kararlar,yine alınmaya devam ediyor.Ama bu kararların yansımaları bazen borsalara biraz daha geç intikal eder,bazense hemen yansıma olur.

Bugün piyasaların grafiklerine bakınca,sanki biraz karışık seanslar görülebilir gibi düşünüyorum.

Reklam
Reklam

Biliyorsunuz Dow'un olası 10.082 riskini öngörmüştüm ve Cuma günü Dow 10.081'i gördü.Kısmi toparlanmalar gelebilir.Ama normal bir yükseliş periyodu oluşabilmesi için,10.192 direncinin üstüne çıkabilmesi lazım.Altında kaldığı müddetçe,dalgalı bir seyir olur.Aynı direnç seviyesi Dow future için ise,10.168!

Bugün Dax için 6.087 destek seviyesi var.

İMKB için 55.506 destek seviyesi mevcut.

Vob30 desteği de,70.025 seviyesinde.Ancak öncesinde eğer 70.085 seviyesinin de görülmemesi önemli.eğer görülürse,parabol satışa döner ve düşme riski artar.Normalde,bu gevşemeyi dow'un Cum düştüğü seviye yüzünden yaşayacağız.Bu nedenle dow future çok önem taşıyacak.Oradaki artı ve eksiler bizim imkb'de ciddi bir yön belirleyicisi olabilir.

Şimdi sorun şu;Cuma sabahki beklenti yazımda,dow'un olası 10.082 riski gerçekleşirse,İMKB karşılığının da 53.700'lere olabileceği yönünde bir düşünce belirtmiştim.Şimdi Dow'un belirtilen seviyeyi görmüş olması bizim edeksi eksi açacak mı?

İnanın şimdilik bunu kestirmiyorum.Ancak yazının başındaki gelişmeler nedeniyle piyasaların kısmi toparlanmalar göstermesini bekliyorum.Dow ile İMKB'nin işlem saatlerinin farklılığı bu tip sıkıntıları yaratıyor.Bu durum bazen dezavantaj olurken,bazen de avantaj olabiliyor!

Reklam
Reklam

Fakat Endeks için 55.506 destek seviyesi.Ben olası gevşemelerde ALIM ÖNERİYORUM!Grafikler alımlara uygun yerlerde seyrediyor.Kredi alımı yapmayın ama normal alımları düşünmek doğru olabilir gibi geliyor.

Aydın Eroğlu