G. Kore KOİMA Başkanı Jang’dan Vali Harput'a işbirliği ziyareti

Asya Pasifik coğrafyasının en önemli ekonomik güçlerinden biri olan Güney Kore, Türkiye'nin 'Detroit'i olarak gösterilen...

Asya Pasifik coğrafyasının en önemli ekonomik güçlerinden biri olan Güney Kore, Türkiye'nin 'Detroit'i olarak gösterilen Bursa ile işbirliğini artırmak istiyor.
Güney Kore İhracatçılar Birliği KOİMA Başkan Yardımcısı Gyu-Hwa Jang ve beraberindeki heyet Bursa Valisi Şahabettin Harput'u ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Harput, geçen sene Güney Kore'ye yaptıkları ziyareti hatırlatarak, "Kendileri bizi çok iyi ağırladı. Kore ile Türkiye ve özellikle Bursa arasındaki ticari ve iktisadi ortak yatırımlar var. Kendileri ile gerek gıda, gerek tekstil açısından yapılabilecek işbirliği imkanlarını görüştük. Siyasi ve ticari ilişkilerimiz ileri seviyede. İki ülke dünyanın istikrarı adına çok önemli ziyaretler yapıyor. Bursa ile Güney Kore arasında yeni ithalat ve ihracat alanındaki imkanları ortaya çıkarmak için çalışıyoruz." dedi.
Bursa'daki organize sanayi bölgelerindeki fabrikaları gezdiklerini belirten Jang ise "Bizim gayemiz iki ülke arasındaki ticari dengesizliği ortadan kaldırmak. Bursa ile iş birliği yapmak istiyoruz. Bursa bizim için çok önemli bir şehir. Ticari iş birliğimizi artırmayı arzuluyoruz." şeklinde konuştu.
Güney Koreli heyetin Bursa ziyaretine eşlik eden Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Başkanı İbrahim Burkay da KOİMA'nın Asya Pasifik bölgesinde önemli bir kurum olduğunu belirterek, "600 milyar dolar ithalatı olan ülkede KOİMA, ithalatı yöneten en önemli kurum; bizdeki Türkiye İhracatçılar Meclisi gibi. Türkiye ve Güney Kore'deki sanayi yapısı birbirine benziyor. Her iki ülkede büyük iş fırsatları var" diye konuştu. Vali Şahabettin Harput, ziyaretin sonunda Jang'a İznik çinisi hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz