G. Kore'den yabancı bankalara soruşturma

SEUL (İHA) - Güney Kore bankacılık ve maliye otoriteleri bazı işlemlerde yolsuzluk yaptıklarından şüphe edilen dünyaca ünlü Deutsche Bank, BNP Paribas, Barclays ve JP Morgan gibi yabancı bankaların ülkedeki temsilcilikleri hakkında soruşturma başlattı.

Güney Kore Mali Denetleme Kurumu yaptığı açıklamada bankaların devlet kuruluşları ile vadeli kontratlar üzerine yaptıkları bazı usulsüz işlemler ve bu işlemlerin riskleri hakkında kamu kuruluşlarını uyarmamaları nedeniyle soruşturma kapsamına alındıklarını açıkladı.

Reklam
Reklam

Güney Kore devlet kuruluşları döviz kuru risklerini hedge etmek ve faiz yüklerini azaltmak amacıyla vadeli kontratlara yatırım yapıyorlar.
Yonhap Haber Ajansı'na göre dünyanın en büyük kreditörlerinden Deutsche Bank ülkenin güneyinde hızlı tren işletmeciliği yapan Korea Railroad isimli kamu şirketi ile vadeli kontratlar hakkında usulsüz işlem yapmakla suçlanıyor.

Mali Denetleme Kurumu henüz ne tür bir önlem alınacağına dair karar verilmediğini açıklarken Güney Kore basını özellikle Deutsche Bank'ın bir süre vadeli ürün (veya türev) piyasalarında işlem yapmasının yasaklanabileceğini iddia ediyor.