G7 ülkelerinde mortgage telaşı

Gelişmiş 7 ülkenin oluşturduğu G-7 ülkeleri, ABD'de yaşanan tutsat (mortgage) kredi krizinin küresel ekonomi üzerindeki olumsuz etkilerini sınırlamak için gereken herşeyi yapabileceklerini bildirdi.
G-7 ülkeleri maliye bakanları ve merkez bankaları başkanları, Washington'da yarın yapılacak olan IMF ve Dünya Bankasının yıl sonu toplantıları çerçevesinde bir araya geldiler.Toplantının ardından yapılan açıklamada, ABD'de yaşanan tutsat (mortgage)kredi krizinin küresel piyasalar üzerindeki etkilerini sınırlamak amacıyla atılması düşünülen spesifik adımlar hakkında bilgi verilmezken, söz konusu krizin nedenleri ve sonuçlarından gereken derslerin çıkarılacağı ifade edildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, küresel ekonominin büyüdüğüne dikkat çekilerek, Çin'in, para birimi Yuan'ın değerini daha hızlı artırması gerektiği belirtildi. Açıklamada, her ne kadar yüksek düzeyde seyreden petrol fiyatları ile ABD'de zayıf seyreden emlak piyasasının büyümeye olumsuz yönde etki etmesi olasılığı bulunmasına karşın, dünya ekonomisinin güçlü kaldığı kaydedildi.