GAGEV yıllık olağan mütevelli kurulu toplantısı yapıldı

Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) yıllık olağan mütevelli kurulu toplantısı Gaziantep Ticaret Odası'nda (GTO) yapıldı.

Gaziantep'i Geliştirme Vakfı (GAGEV) yıllık olağan mütevelli kurulu toplantısı Gaziantep Ticaret Odası'nda (GTO) yapıldı.

GTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıda Gaziantep'in eğitim alanındaki sorunları ve ekonomisinin yanı sıra bölgedeki turizm potansiyelinin geliştirilmesine yönelik yürütülen çalışmalarla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunuldu.

Özellikle Aşağı Fırat Havzası'nın turizme kazandırılması amacıyla yürütülen çalışmaların görüşüldüğü toplantıda ayrıca bölgedeki turizm potansiyelinin değerlendirilmesine olanak sağlamak ve bu yönde üretilecek projelere ışık tutması amacıyla bölgenin master planının çıkarılması yönünde karar alındı.

Reklam
Reklam

Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep'in tarihi ve turistik eserler bakımından çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve bu potansiyelin değerlendirilmesi için yeni projeler üretilerek hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Ata, şunları kaydetti:

"Kent olarak bu potansiyeli ilimizin ve bölgemizin kalkınmasında önemli bir argüman olarak kullanmak durumundayız. Bunun için de turizmi geliştirmeye yönelik üretilecek yeni projeleri en kısa sürede hayata geçirmeliyiz. Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisi olan ve dünyada eşine ender rastlanır tarihi eserlere sahip olan kentimizdeki turizm potansiyelini değerlendirmemiz halinde yılda en az 1,5-2 milyon turisti şehrimize çekebiliriz. Bu da kentimizle birlikte, bölge ve ülke ekonomisine önemli kazanımlar sağlayacaktır."

Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ve Meclis Başkanı Zeki Yağcı ile Güneydoğu İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, HÜRSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kasım Fincan, MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, GAGİAD Başkanı Taner Özdurak ile İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: