Gagiad Heyetinin Çin'deki İş Gezisi

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) yönetici ve üyelerinden oluşan heyetin Çin’de gerçekleştirdiği iş gezisinin devam...

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) yönetici ve üyelerinden oluşan heyetin Çin’de gerçekleştirdiği iş gezisinin devam ettiği bildirildi.

Çin’de iş gezisinde bulunan GAGİAD heyeti, Türkiye’nin Guangzhou Başkonsolosu Burak Ali Karacan, Ticaret Ataşeleri H. Tamer Erkan ve Hasan Köse’yi konsoloslukta ziyaret etti. Başkonsolos Burak Ali Karacan, Ticaret Ataşeleri Tamer Erkan ve Hasan Köse’yle yaklaşık 2 saati aşkın toplantı yapan GAGİAD heyeti, toplantıda Çin-Türkiye iş ilişkileri ve Çin’e ülkemizden ihracat yapılan ve bunun dışında talepte bulunan ürünler hakkında görüşmeler gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak, Çin’de yoğun bir nüfus ve tüketim olduğunu hatırlatarak, “Genç işadamları olarak bundan faydalanmak ve daha fazla nasıl ihracat yapabiliriz esas olarak bunun yollarını arıyoruz. Bizler zoru başarmayı severiz” dedi.

Özdurak, Türkiye Başkonsolosu Karacan’ın da verdiği bilgiler ışığında Çin’in ülkemize ihracatının 22 milyar dolar, ülkemizin ise 2,5 milyar dolara ulaştığını ve ciddi bir ticaret açığının söz konusu olduğunu ifade etti. Tüketimin artığı Çin’de firmalarımızın da yer alması gerektiğini vurgulayan Özdurak, şuanda başlıca ürünlerin mermer, bor ve makarna, sıvı yağ, meyve suyu gibi bazı gıda maddeleri olduğunu ancak ürün çeşitliğinin artmasını beklediklerini belirtti.

GAGİAD heyeti, Başkonsolos Karacan tarafından THY sponsorluğunda ilki gerçekleştirilen ve Guangzhou’da düzenlenen Türk Mutfağı gecesine davet edildi.

Canton Fuarı gezisine devam eden GAGİAD ekibinin, fuara katılan firmalarla görüşerek, Gaziantepli firmaların ticaretini arttırıcı, temaslarına devam ettiği kaydedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: