GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz:

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, dünyanın nabzını tutan Güneydoğulu ihracatçıların, arz talep dengesini çok iyi takip ettiğini

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, dünyanın nabzını tutan Güneydoğulu ihracatçıların, arz talep dengesini çok iyi takip ettiğini ve Türkiye'de markalaşmanın gelişmesine önemli katkı sağladığını bildirdi.

GAİB'ten yapılan açıklamaya göre, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz'ı ziyaret ederek Suriyeli sığınmacılar için verilen desteklerden dolayı teşekkür etti.

Turan, yaşanan dramın büyük olduğunu ve Suriyeli sığınmacıları Türkiye'de konakladıkları süre içerisinde desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Reklam
Reklam

"Sizleri yürekten kutluyorum. 2023 ihracat hedeflerinde itici güç olma özelliğinizle ülkemizin kalkınmasına önemli destekler veriyorsunuz" düşüncesini aktaran Turan, ihracatta Türkiye ortalamasının üzerinde bir artış gösteren Güneydoğulu ihracatçıları kutladı.

Suriye'nin Türkiye için sadece ihracat alanında değil, birçok alanda önemli olduğunu ve sığınmacıların bir bölümünün Türkiye'de akrabaları bulunduğuna dikkati çeken GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, şunları kaydetti:

"Bizler önce insanız. Bugün yaşanan zulümlerden ve ölümden kaçan yüz binlerce Suriyeli'ye Türkiye kucak açmış ve onların can güvenliğini sağlamaya çalışmaktadır. Devletimizi bu büyük organizasyonda elbette yalnız bırakamayız. Onlar bizim misafirlerimizdir. Bu soğuk kış günlerinde onların sıcak bir ortama kavuşması ve yaşamlarını devam ettirebilmeleri için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz."

Çıkmaz, ihracatta elde edilen sonuçların bir "ekip işi" olduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"İhracatçılarımız kendi alanlarında dünyanın nabzını tutmakta, arz talep dengesini çok iyi takip etmekte ve Türkiye'de markalaşmanın gelişmesine önemli katkılar sağlamaktadır. Kaliteli üretim, kaliteli ürün ve dünya piyasa kurallarına göre donanımlı insan gücü başarıyı beraberinde getirmektedir."

Reklam
Reklam

Muhabir: Orhan Çiçek / Mehmet Güldaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: