GAİB Başkanı Çıkmaz:

GAZİANTEP (AA) - Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Türkiye'nin 2023 hedefine emin adımlarla yürüdüğünü bildirdi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Türkiye'nin 2023 hedefine emin adımlarla yürüdüğünü bildirdi. GAİB'den yapılan açıklamaya göre Çıkmaz, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri Başkan Vekili Mehmet Teymur ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyetle Vali Erdal Ata'yı ziyaret etti. Açıklamada görüşlerine yer verilen Çıkmaz, bölge ihracatında Gaziantep'in önemli mesafe aldığını belirtti. Plan ve projelerini Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda oluşturduklarını vurgulayan Çıkmaz, şunları kaydetti: "Türkiye 2023 hedefine emin adımlarla yürüyor. Siyasi ve ekonomik istikrar sağlandığı sürece hedefe ulaşmamız zor olmayacaktır. Tüm üyelerimizle bu amaç için çalışıyoruz. İhracatçılarımız dünya üzerinde ayak basmadıkları, görüşme gerçekleştirmedikleri ülke kalmadı. Yeni pazarlar ve yeni bağlantıların yanı sıra katma değeri yüksek ürünlere yönelmemiz gerekiyor. Bu şekilde hedeflerimize daha kolay ulaşacağımızı inanıyorum." Altunkaya da hububat, bakliyat ve yağlı tohumların dünya pazarlarında daha etkin bir şekilde yer alması için uluslararası tanıtım çalışması yaptıklarını aktardı. Ata ise ihracatta Türkiye ortalamasının üzerinde artış elde eden ihracatçıları kutladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: