Gaib, Üyelerine Hizmette Sınır Tanımıyor

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, GAİB tarafından sürekli düzenlenen bilgilendirme toplantıları ve...

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, GAİB tarafından sürekli düzenlenen bilgilendirme toplantıları ve eğitim seminerleri gibi faaliyetlerin, 2013 yılında daha da artırılacağını söyledi.

Başkan Çıkmaz yaptığı açıklamada, birlik tarafından üyelere verilen hizmetlerle birlikte bu faaliyetlerle de bölge ihracatına ve ihracatçılarına katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirterek, "Türkiye’nin en modern binalarından birisine sahip olan GAİB, üyelerinin olduğu kadar kentimizin de birçok konuda gelişmesine katkı sağlamak için sahip olduğu imkanları seferber etmiştir. 2013 yılında da ihracatçılarımızın ihtiyaç duydukları konular yanında gerek ihracat yapılan ülkelerle ilgili, gerekse yeni çıkan uygulamalarla ilgili bilgilendirilmeleri rutin toplantılarla sağlanacaktır. 2023 hedefine başarıyla ulaşacağımıza inanıyoruz. GAİB bünyesindeki bütün birlikler bu hedefe ulaşılması için önemli çalışmalar yürütmektedir. Son olarak yapılan İhracata Yönelik Devlet Yardımları ve Dahilde İşleme Rejimi konulu bilgilendirme toplantısı üyelerimize önemli yararlar sağlamış, toplantı sonrası aldığımız dönüşümler çok iyi noktaya doğru ilerlediğimizin en güzel örneği olmuştur. GAİB ihracatta da yine Türkiye genelindeki liderliğini sürdürmektedir. Konuyla ilgili ay sonunda genel bir değerlendirme yaparak ihracatta elde ettiğimiz başarıları da kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

Reklam
Reklam

GAİB tarafından GAİB Hizmet Binası'nda, “İhracata Yönelik Devlet Yardımları ve Dahilde İşleme Rejimi” konularında bilgilendirme toplantısına, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde faaliyet gösteren firmalardan 100 civarında temsilci katılarak gerekli bilgileri aldı. GAİB tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan GAİB Genel Sekreteri Salim Kocaer, ihracatın önemine, ülkenin ve bölgenin kalkınmasındaki rolüne vurgu yaptı. Ayrıca, ihracata yönelik devlet yardımlarının ihracatın artırılmasında önemli bir araç olduğunu, firmalarımızın ihracata yönelik faaliyetlerini destekleyerek uluslararası pazarlarda karşılaştıkları sorunların giderilmesine ve rekabet gücü kazanmalarına olanak sağladığını belirtti. Firmaların devlet yardımlarından daha etkin faydalanabilmeleri için uyulması gereken hususlara dikkatleri çekti.

Bilgilendirme toplantısında, İhracata Yönelik Devlet Yardımları ve Dahilde İşleme Rejimi konularında ihracatçı birliklerinin ilgili şube yetkilileri tarafından katılımcılara bilgiler verildi. Ayrıca, yapılan başvuruların sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi ve sonuçlanabilmesi için dikkat edilmesi gereken hususlar katılımcılara aktarıldı. Oldukça başarılı geçen toplantının soru-cevap kısmında ise, katılımcılardan gelen sorular yetkililerce cevaplandırıldı. 2013 yılında da birçok konudaki eğitim ve bilgilendirme toplantılarının devam edeceği, GAİB’in her konuda oldu gibi ülke ekonomisinin kalkınmasında lokomotif rol üstlenen ihracatçılara en iyi hizmeti vermeyi hedeflediği de açıklandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: