GAİB'de Bilgilendirme Toplantısı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, ihracatçılara her zaman yardıma hazır olduklarını belirtti.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, ihracatçılara her zaman yardıma hazır olduklarını belirtti.

Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, GAİB'de bu yıl ikincisi düzenlenen bilgilendirme toplantısında ihracatçılara gerekli bilgilerin verildiğini ifade etti.

Irak'a ve bölgesel yönetime yapılacak olan ihracatın artık uluslararası gözetim şirketlerinin denetiminde gerçekleştirileceğini belirten Çıkmaz, şöyle konuştu:

"Irak hükümetinin başlattığı ithalatta sevk öncesi inceleme uygulaması nedeniyle, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Irak'a ihracat yapan firmaların zorlanmaması ve Irak'a ihracatta sıkıntı yaşanmaması için GAİB üyelerine yönelik toplantının ikinci kez düzenlendi. Irak'a yönelik yapılan ihracatta yeni bir dönemin başladı. Irak'a ve bölgesel yönetime yapılacak olan ihracat artık uluslararası gözetim şirketlerinin denetiminde gerçekleştirilecek. Irak standartlarına uygunluk denetimi ve yükleme öncesi ürün gözetimi yapıldıktan sonra ihracat işlemleri tamamlanacak. Bizler bütün ihracatçılarımızın yanındayız. Her türlü sorunlarına çözüm için buradayız. GAİB'i her zaman arayabilir, sorunlarını gündeme getirebilirler."

Reklam
Reklam

Ekonomi Bakanlığı Ürün Denetim ve Güvenliği Şube Müdürü Çağrı Köseyener de Irak hükümetinin ithalatta sevk öncesi inceleme uygulaması başlatmasına ilişkin, "Dünya genelinde Irak'a yapılan ihracatın yüzde 25'lik kısmını Türkiye'nin tek başına gerçekleştirdiği göz önüne alındığında konunun ciddiyeti ve hassasiyeti daha net ortaya çıkıyor" dedi.

GAİB hizmet binasında düzenlenen toplantıya, GAİB Genel Sekreter Vekili Salim Kocaer, Kahramanmaraş, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Batman, Kilis gibi çevre illerden birçok ihracatçı katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz