Galata'nın Festivali Başlıyor

Galata’nın “özel” ve “farklı” festivali GÖRÜNÜRLÜK PROJESİ, 22-23 Ekim’de 7’nci kez gerçekleştirilecek.

Galata’nın “özel” ve “farklı” festivali GÖRÜNÜRLÜK PROJESİ, 22-23 Ekim’de 7’nci kez gerçekleştirilecek.

GalataPerform tarafından düzenlenen festivalin bu yılki sloganı; SAHNEDEN ÇIK!

Hiçbir gösterinin sahnede olmadığı, farklı disiplinleri bir araya getiren, esnafla sanatçıyı birleştiren TEK FESTİVAL olma özelliğini taşıyan Görünürlük Projesi 7’de; “Amy Winehouse’a Ağıt”, “Lale Müldür, Kaan Karacehennem, Serkan Seksek Buluşması”, “Harun Ateş’in Yalnızlık Şarkıları”, “Oyun Yazarlarına Açık Alan”, “Eski Hamursuz Fırınındaki Video ve Performanslar”, gibi etkinlikler var.

Reklam
Reklam

Yeşim Özsoy Gülan’ın kurduğu GalataPerform tarafından altı yıldır düzenlenen ve sanatseverlerden ilgi gören “Görünürlük Projesi” bu sene, öncekilerden farklı olarak odağına “Sahneden Çık!” kavramını yerleştiriyor. Farklı disiplinlerden sanatçıların Galata ve bölgesinde sahne olmayan mekanlarda sergileyeceği yapıtlarıyla renkli bir festival sunmayı hedefleyen Görünürlük 7’nin çalışmaları başladı.

Eylül ayı boyunca oluşturulacak atölyelerde farklı disiplinlerden sanatçılar bir araya gelerek bölgede bulunan eski ve kullanılmayan Hamursuz Fabrikası, dükkanlar, Galata meydanı ve keşfe açık farklı mekanlara göre işler üretecekler.

Etkinlik günleri Zürafa Sokak'tan sinagoglara ve Mevlevihane’ye, kasabından bakkalına, sanatçılarından sokağına kadar özel bir bölge olan Galata’nın her yerinde ayrı bir sürprizle karşılaşmak mümkün olacak.

Sahnesizlik üzerine şikâyet etmek yerine her yeri sahne haline getiren bu özel festival, seyredenleri klasik festivallerden apayrı, bambaşka bir deneyime çağırıyor.

Reklam
Reklam