'Galataport Savaşı' başlıyor

Galataport ihalesi hükümet-muhalefet savaşına dönüşüyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, galataport ihalesinin bir tezgah olduğunu ve hükümetin bütün gelişmeleri bildiğini belirtti. Başbakan Erdoğan ise galataport ihalesinde bir usulsüzlüğün olmadığını savundu.

BAYKAL: ELİMİZDE BANT KAYITLARI VAR

İsrailli Ofer ailesinin önümüzdeki günlerde siyasetin ana konusu haline geleceğini belirten CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Kuşadası Limanı'nda Ofer Ailesi'ne yönetmelik gereği satış yapıldığını ve bu yönetmeliğin hukuka aykırı olduğu için iptal edildiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Baykal, Galataport İhalesi'nin de bir tezgah olduğunu ve herşeyin hükümetin bilgisi dahilinde gerçekleştiğini ifade ederek "Şimdi de bir Ofer olayı ortaya çıktı. İzliyorsunuz değil mi ? Muazzam bir olay, dehşet bir konu. Önümüzdeki günlerde bu siyasetin ana konusu haline gelecektir. Bu konu ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Şimdi de Başbakan çıkmış diyor ki hortumun küçüğü büyüğü olmaz. Yeşilkart hortumculuğunu ezeceğim. Adam hakkı olmadan yeşil kart alıyormuş, sen veriyorsun senin adamların veriyor. Yahu sen önce sağına soluna bak, sen bu adamlarla Başbakanlık'ta buluştun. Nerde bunun tutanağı !, ne konuştun orda? Senin onayın olmadan bu kadar tezgah döndürülebilir mi ? Eğer senin bilgin olmadan bu kadar şey oluyorsa sana yazık, ülkeye yazık" dedi.

Kuşadası Limanı ihalesi ile ilgili olarak ise Baykal "Yönetmelik iptal edilince dediler ki, 'Yönetmelik iptal edilirse kanun çıkarırız.' Bu bizim elimizde, teypte, kayıtta. Ve nitekim bu laftan kısa bir süre sonra kanun çıkarıldı. Biz o kanunu Anayasa Mahkemesi'ne götürdük. Şimdi o kanuna dayanarak Ofer, Galata Port ihalesini almaya çalışıyor. Peki bunların hepsi nasıl oluyor? Kişisel ticari başarısıyla mı oluyor? Kendisine bu imkanı sağlayan bir muhatap var mı? Memur mudur, bürokrat mıdır, kimdir o muhatap? 'Yönetmelik olmazsa kanun çıkarırız' deme kudretini gösteren bu kişi nasıl bir düzeydedir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

ERDOĞAN: GALATAPORT'TA USULSÜZLÜK YOK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜPRAŞ, Galataport ve Türk Telekom özelleştirmeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan, Sheraton Otel'de düzenlenen 'Vergi Tahakkuk Kayıtlarının Bankacılık Sistemine Açılışı ve 2004 Türkiye Vergi Şampiyonları Ödül Töreni' çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Erdoğan, Galataport İhalesi'nde usulsüzlük olduğu eleştirilerinin sorulması üzerine, "Usulsüzlük ifadesini kabul etmem mümkün değil. Bunların hepsi maalesef Türkiye'deki bu süreci olumsuz olarak izleme gayreti içinde olanların, bu süreci engellemek isteyenlerin Türkiye'nin ekonomik sıçrama sürecini geçmişte olduğu gibi engelleme gayreti içinde olanların yakıştırmalarından başka birşey değildir.

Yıllarca bu ülkede, 'Niçin özelleştirme bu kadar ağır gidiyor? Niçin özelleştirme yapılamıyor?' diyenler şimdi de ne yapacaklar? 'Burada usulsüzlük var' diyecekler" şeklinde cevap verdi.