Galatasaray Akhisar Belediyespor ile yenişemedi

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu 5. haftasında Akhisar Belediyespor ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Üst tura çıkmayı garantileyen sarı-kırmızılıların yedek ağırlıklı bir kadro ile çıktığı maç 1-1 eşitlikle sona erdi.

AKHİSAR BELEDİYESPOR 1 - 1 GALATASARAY

STAT: Manisa 19 Mayıs

HAKEMLER: Serkan Tokat, Engin Erdem, Önder Yılmaz

AKHİSAR BELEDİYESPOR: Lukac, Ferreira, Kadir Keleş, Orhan, Tolga, Abdulkadir, Aykut (Dk.80 Kenan), Güray, Mervan (Dk.58 Onur Ayık), Bruno (Dk.76 Custodio), Rodallega

GALATASARAY: Cenk (Dk.32 Eray), Martin Linnes, Semih (Dk.85 Koray), Denayer, Tarık, Jose Rodriguez, Bilal, Yasin, Emre Çolak, Carole, Umut

SARI KARTLAR: Bruno Mezenga (Akhisar Belediyespor), Rodriguez (Galatasaray)

Reklam
Reklam

GOLLER: Dk.26 Abdulkadir (Akhisar Belediyespor), Dk.39 Umut (Galatasaray)

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu'nda geride kalan 4 maçını da kazanarak bir üst tura çıkmayı garantileyen Galatasaray'ın Teknik Direktörü Mustafa Denizli, bu akşam Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynanan Akhisar Belediyespor mücadelesinde as oyuncularını sahaya sürmedi. Muslera, Sneijder, Burak Yılmaz, Chedjou, Hakan Balta, Selçuk İnan, Sinan Gümüş, Olcan Adın, Ryan Donk gibi isimleri Manisa kafilesine dahil etmeyen Denizli, Molde'den gelen yeni transfer Martin Linnes'i ise kadroya aldı. Linnes ilk kez resmi bir maçta sarı-kırmızılı formayı giydi.

Maçta ilk gol ev sahibinden. Akhisar Belediyespor'un, Güray'la kullandığı serbest vuruşta Abdulkadir, penaltı noktası üzerinden yaptığı düzgün kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi:1-0.

39'da Galatasaray skor eşitliğini yakaladı. Kullanılan köşe vuruşu sonrası savunmanın uzaklaştıramadığı top, Bilal'de kaldı. Tecrübeli oyuncunun sol ayağıyla havalandırdığı topa iyi yükselen Umut, kafayla topu ağlara yolladı:1-1.

Reklam
Reklam

İlk yarı 1-1'lik eşitlik ile sona erdi.

Galatasaray ikinci yarıda daha etkiliydi. Sarı-Kırmızılılar 66'da Umut ile net bir pozisyondan yararlanamadı. Yeni transfer Linnes'in içeri çevirdiği topta 6 pas içerisinde topla buluşan tecrübeli golcünün şutu direkten geri döndü.

Sarı-kırmızılıların devre arasında kadrosuna dahil ettiği Linnes performansı ile umut dağıtırken kanat oynadığı maçta ortaladığı toplar ve verdiği paslar ile mutlu etti. İkinci yarıdan gol sesi çıkmayınca maç 1-1 beraberlikle sonuçlandı.