Galatasaray - Balıkesirspor maçı özeti ve önemli anları

Spor Toto Süper Lig 20. hafta kapanış maçında, Galatasaray Türk Telekom Arena’da Balıkesirspor’u konuk etti. Galatasaray’ın Balıkesirspor’u 3-1 yendiği maçın özeti, golleri ve tüm detayları...

Spor Toto Süper Lig’de 20. hafta perdesi Galatasaray – Balıkesirspor karşılaşmasıyla kapandı. Türk Telekom Arena’da hakem Mustafa İlker Coşkun’un düdük çaldığı maçta, Galatasaray ilk yarıda bulduğu gollerle sonuca gitti. Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın kazandığı haftayı 3 puanla kapatarak, rakipleriyle arasındaki puan farkını koruyan sarı kırmızılı takıma galibiyeti getiren goller Chedjou, Sneijder ve Burak Yılmaz’dan geldi.

GALATASARAY 3 - 1 BALIKESİRSPOR

STAT: TT Arena

HAKEMLER: Mustafa İlker Coşkun, Ekrem Kan, Mehmet Cem Hanoğlu

Reklam
Reklam

GALATASARAY: Muslera, Tarık, Chedjou, Koray, Olcan, Selçuk, Melo (Dk.60 Emre Çolak), Yasin (Dk.60 Umut Bulut), Sneijder, Bruma (Dk.83 Hamit), Burak Yılmaz

BALIKESİRSPOR: Emrullah, Uğur, Ante Kulusic, Glumac, Hasan Hatipoğlu, Aykut, Eray, Gomes, Muğdat (Dk.76 Vargas), Sercan Yıldırım, Isaac Promise (Dk.61 Ermin Zec)

SARI KARTLAR: Melo, Yasin (Galatasaray), Eray, Aykut (Balıkesirspor)

GOLLER: Dk.16 Aurelien Chedjou, Dk.26 Sneijder, Dk.31 Burak Yılmaz (Galatasaray), Dk.80 Ermin Zec (Balıkesirspor)

KIRMIZI KART: Dk.62 Aykut (Balıkesirspor)

MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

Hakem Mustafa İlker Coşkun’un yönettiği maçta ilk gol Galatasaray’dan geldi. Maçın ilk bölümünde üst üste yapılan ataklar meyvesini 16. dakikada verdi. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda, Sneidjer'in ortasında uzak kale direği yakınlarında topa Selçuk dokundu ardından Burak ve son olarak çizgi üstünde Chedjou topa dokunarak takımını öne geçiren gole imza attı.

Reklam
Reklam

Bu golden sonra Galatasaray’ın baskısı hız kesmedi. 18. dakikada gelişen Galatasaray atağında Sneijder'in uzak mesafeden kaleye etkili şutunda son anda Emrullah topu çeldi ve ardından savunma topu uzaklaştırdı.

Maçın 20. Dakikasında herkesi duygulandıran bir an yaşandı. 20 yaşında kaybettiğimiz Özgecan Aslan için ıslık başladı! Islıklı protesto iki takım teknik direktörlerinden de alkış aldı.

26. dakikada Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Sneijder, pasını ceza alanı içindeki Yasin'e verdi. Yasin topu düzeltip yeniden Sneijder’e verdi. Sneijder topa ceza alanı içi sol çaprazından sert vurdu ve top ağlarla buluştu.

31. dakikada Burak Yılmaz’ın golüyle fark üçe çıktı. Sol çaprazdan ceza alanına girerken Yasin ile ver-kaç yapan Burak, Sneijder'in gol attığı yerin yakınlarından sağ köşeye harika bir plase vuruşu yaptı ve top direğe de vurup ağlarla buluştu.

İlk yarı 3-0 sona ererken, ikinci yarıda 62. dakikada Balıkesirspor 10 kişi kaldı. Orta alanda top ayağında olan Bruma'ya oldukça sert bir müdahalede bulunan Aykut Çeviker maçın hakeminden önce sarı kartı ve ardından kırmızı kartı görerek oyun dışında kaldı.

Reklam
Reklam

80. dakikada Balıkesirspor’un tek golü geldi. Gelişen Balıkesirspor atağında sol çaprazdan ceza alanına koşu yapan Zec'e atılan ara pasında Zec, topu ceza alanı içinde kontrol etti ve dar açıdan vuruşunda topu ağlara gönderdi. Fakat bu gol Balıkesirspor’un puan almasına yeterli olmadı. Galatasaray maçı 3-1 kazandı.

Galatasaray tribünleri Özgecan Aslan’ı unutmadı

Türk Telekom Arena’da oynanan Galatasaray – Balıkesirspor maçında da Özgecan Aslan anıldı. Maç öncesi skorbordda Özgecan'ın fotoğrafı gösterildi. Bu esnada stadyumda da Sezen Aksu'nun 'Masum değiliz hiç birimiz' parçası çalındı. Öte yandan karşılaşmanın 20. dakikasında sarı kırmızılı taraftarlar, Özgecan'ın 20 yaşında olmasına istinaden hep beraber ayağa kalkarak "Kadına kalkan eller kırılsın" sloganı attı ve tribünde "Özge canımızı yakanlar yaptıklarının cezasını fazlasıyla çeksin" pankartı yer aldı.