Galatasaray Bursaspor engelini 3-0 ile geçti

Spor Toto Süper Lig'de 14. haftanın açılış maçında Bursaspor'u konuk eden Galatasaray, kendisi gibi zor günler geçiren rakibini Podolski, Yasin ve Burak'ın golleri ile 3-0 yenerek kötü gidişine son verdi. Sarı-Kırmızılılar Lig'de son 3 maçında sadece 2 puan alabilmişti.

*MAÇIN CANŞI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

GALATASARAY 3 - 0 BURSASPOR
STAT: TÜRK TELEKOM ARENA
HAKEMLER: Suat Arslanboğa, Alpaslan Dedeş, Uygar Bebek

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Chedjou, Semih, Hakan (Dk.59 Tarık), Selçuk, Jose Rodriguez (Dk.57 Bilal), Yasin (Dk.86 olcan), Sneijder, Podolski, Burak
BURSASPOR: Mert, Erdem, Serdar Aziz (Dk.22 Sivok), Dany, Emre, Aziz, Bekir Yılmaz, Traore (Dk.76 Cuenca), Dzsudzsak, Josue, Necid (Dk.87 De Sutter)

SARI KARTLAR: Jose Rodriguez, Sneijder (Galatasaray), Traore (Bursaspor)

Reklam
Reklam

GOLLER: Dk.69 Podolski, Dk.80 Yasin, Dk.90 Burak (Galatasaray)

[Maçtan kareler-![Galatasaray - Bursaspor maçından kareler 2015-2016](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2125204/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/galatasaray-bursaspor-macindan-kareler-2015-2016-155356-myspor)

Lig'de son haftaları hayal kırıklıkları ile geçen ve çıkış arayan iki takımın mücadelesine sahne olacak mücadele Bursaspor
'un vuruşu ile başladı. Geçtiğimiz hafta Kasımpaşa deplasmanında Galatasaray'ın başına geçen Mustafa Denizli, Arena'da ilk defa taraftarlarıyla buluştu.

Sarı-Kırmızılılar 9. dakikada seri paslaşmalar ile Bursaspor ceza alanına girdi. Yasin Öztekin'in yerden pasına hareketlenen Selçuk İnan ve Podolski ceza sahası içerisinde birbiriyle çarpıştı ve Galatasaray önemli bir fırsatı tepti.

Burak Yılmaz 'benden çıktı' dedi, hakem karar değiştirdi

14. dakikada karşılaşmanın hakemi Burak Yılmaz'ın pozisyonunda korner kararı verdi ancak Burak, kendisinden çıktığını işaret etti. Hakem bunun üzerine kararını değiştirerek 'aut' dedi.

Reklam
Reklam

Bursaspor 25'te üst üste gol pozisyonlarını harcadı. Dzsudzsak ceza sahası içerisinde boş arkadaşı Traore'ye gönderdi. Malili futbolcu, iyi bir noktadan sert bir şut gönderdi, top Muslera'dan döndü. Bu pozisyonun ardından Bursaspor, bu kez Tomas Necid'le tehlikeli geldi. Çek oyuncu, ceza sahasına girer girmez çaprazdan vurdu, Muslera gole engel oldu.

Galatasaray ilk yarıda topla daha çok oynayan taraf olarak görünse de atakları sonlandırmakta büyük sıkıntı yaşadı. Sarı-Kırmızılılar bu bölümde Mert'in koruduğu kaleye şut gönderemezken Bursaspor, 6 şutta 4 isabet yakaladı. İlk 45 dakika 0-0 eşitlik ile sona erdi.

İkinci yarı ilk yarıya oranla daha tempolu başladı. Podolski, 63. dakikada ceza sahasının sağından Burak Yılmaz'a doğru ortaladı. Burak Yılmaz, kritik noktada topa dokunamadı.

Sneijder, 68. dakikada şık bir hareketle topu savunma arkasına sarkan Burak Yılmaz'a bıraktı ancak hakem bir kez dahaofsayt bayrağını kaldırdı.

Podolski, 68. dakikada Sabri'nin asistinde önce topu göğsüyle kontrol etti, ardından dönerek sol ayağıyla sert bir şut çıkardı ve ağları sarsarak takımını 1-0 öne taşıdı.

Reklam
Reklam

80. dakikada Sabri, sağdan ceza sahasına ortaladı. Burak Yılmaz kaleyi düşündü top hemen arkasındaki Yasin Öztekin'e çarparak ağlarla buluştu. Yasin de topu alır almaz kaleye gönderdi ve Galatasaray farkı 2'ye çıkardı.

Burak Yılmaz, 90. dakikada Podolski'nin asistinde çok iyi vurdu ve maçın skorunu belirledi:3-0